Внимавайте как спите

Позата може да е много вредна за кожата

02 February 2021

Ако искате да изглеждате по-млади за по-дълго внимавайте как спите. Оказва се, че спането на една страна е също толкова вредно за кожата ви, колкото пушенето и излагането на слънце.

Как да разпознаете нанесените щети? Ако имате бръчки около носа или тъмни кръгове около очите - значи е време да смените позата си за спане.

Знаем, че на думи е по-лесно отколкото на действия, но истинските спящи красавици лежат само по гръб.



И още за съня: швейцарски специалисти доказаха връзката между хроничното недоспиване и увеличаването на риска от депресия. Анализирайки режима на спане и психичното състояние на 591 души, медиците от Цюрихския университет достигнали до извода, че недостатъчното количество нощен сън води до емоционални и нервни разстройства.

Експертите са разделили безсънието на четири подтипа в зависимост от продължителността му: в продължение на месец, на две-три седмици, на няколко дни или случайно безсъние. При 40% от случаите нарушаването на съня се е трансформирало в хронично безсъние. Медиците установили, че безсънието от всичките четири подтипа формира устойчива депресия, а не както са смятали по-рано, че е само симптом на емоционално-психологическо нарушение.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР