Белият кон

В края на 2013 г. империята на лукса LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) отвори втория си хотел с името Cheval Blanc. Този път акостира на атола Noonu на Малдивите

Елка Влаховска 25 February 2014

Cheval Blanc Randheli (Белият кон) e само на 45 минути път с хидроплан на север от столицата Мале. „Първородният“ е Cheval Blanc Courchevel в небезизвестния френски курорт. В него си почиват всички поклонници на луксозната ски ваканция. С какъв тропически лукс ще ни изненада LVMH?

Вилите: 45 на брой по дизайн на Жан-Мишел Гети, който виртуозно миксира съвременната естетика с традиционното местно занаятчийство. Комфорт, релаксираща окото палитра и детайли с дискретен лукс са ключовите съставки в дизайнерския коктейл.   

Спа удоволствия: шест вили са посветени на насладите на спа терапията с подпис Guerlain. Процедурите са разработени и адаптирани специално за условията на Малдивите. Освен спа ритуалите, тук има и традиционен хамам, и павилиони за йога и медитация с неземна гледка към лагуната.

Водните приключения са многобройни: от разходка с джонка (местната продълговата лодка) до обиколки с яхта на островите, от риболов в открито море до гмуркане край кораловите рифове. Каране на водни ски и уиндсърф също са сред примамките на спортния център.

Гурме по френски, испански, японски: в ресторантите в курорта се предлага както класически, така и авангарден стил кулинария. Ресторантът 1947 се фокусира върху изтънчената френска кухня на шеф Яник Алено. Diptyque (Диптик) е кулинарен „театър“ на живо с две действащи лица: японската и иберийската кухня – приготвянето на ястията всеки ден е различен спектакъл. Deelani (Дилейни) залага на alfresco магията с прясна риба на грил и изобилие от морски дарове. В Cheval Blanc ще ви изненадат обаче и с друго – може да си поръчате разнообразни кулинарни пътешествия, сред които обяд в джонка в морето, пикник на плажа под палмите или „румсървиз“ с меню по избор, което ще доплава до терасата на вилата ви.

Повече информация – на www.chevalblanc.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР