А Eва наистина пие само ракия

Когато се срещнах с момичето от рекламата да пием кафе (не ракия) и да си говорим, видях, че въобще няма значение дали на мен ми харесва рекламата или не.

Ирина Иванова 26 March 2014

Снимка: Здравко Господинов

Не ми се лицемерничи и затова си признавам, че рекламата на онази ракия не ми харесва. Знаете за коя реклама става въпрос – две мацки си говорят в изискан ресторант и едната разказва на другата как излязла от фризьор и акумулаторът на колата й бил паднал и един мнооого готин тип се притекъл на помощ, казал й да вдигне капака на колата, а тя помислила, че й казал да си вдигне краката и прочие... Накрая двамата герои пият по една ракия и си лягат, а после и двете мацки в ресторанта правят същото, но без лягането. Така поне предполагаме.

Само че когато се срещнах с момичето от рекламата Ева Кикерезова да пием кафе (не ракия) и да си говорим, видях, че въобще няма значение дали на мен ми харесва рекламата или не. Мъжете от съседните маси се надпреварваха да плащат сметки и да питат Ева коя точно ракия рекламира. Очевидно бяха запомнили жената, макар и да не бяха сигурни за ракията.
Ева Кикерезова всъщност е водеща на рубриката „Известните отблизо“ в сутрешното предаване на БНТ „Денят отблизо с Мария“.

Ева е висока, много грацилна, с маслинови очи и вълниста коса с червеникаво-виолетов оттенък. Във вените й тече 100% македонска кръв. Дали наистина пие ракия? „Сериозно ли искаш да ти кажа? – пита ме тя. – Аз пия само ракия.“ И се навежда към мен, сякаш ми съобщава голяма тайна. Рекламата й харесва. Първоначално питала сценариста дали може да не произнася точно репликата с краката, но се оказало, че не може. Това била ключовата реплика все пак. Ева смята, че са пълни глупости, че рекламата унижава жените. „Нали все говорим как само на мъжете е позволено да си правят и да си говорят каквото искат?! Тази мацка си харесва един тип и иска да е с него – и накрая си го получава. Какъв е проблемът?!“

кадър от рекламата с Ева
Мъжът на Ева, Пламен, с когото имат четиригодишен син Николай, също нямал проблем с рекламата и дори въобще не я коментирал. Пламен е собственик на известна фирма за онлайн продажба на билети за концерти и други културни събития и е с 16 години по-голям от нея. Заедно са от шест години. Той си я харесал, докато я гледал по телевизията – участвала в благотворително издание на „Стани богат“. След това организирал мрежа от агенти, за да я хване, и накрая успял. За първата си среща Ева се приготвила за по-малко от половин час и когато Пламен дошъл да я вземе от вкъщи (когато навършила 18 години, Ева се изнесла да живее при баба си, защото искала да бъде самостоятелна, дори й плащала наем), тя се качила в колата му, облечена в най-красивата си рокля и после той така и не я пуснал.

Заживели заедно, прекарали страхотна седмица в Италия, а после се появил и Николай. Ева много харесва мъжа си, казва, че е харизматичен и страхотен и че може да има всяка жена, прави й страхотни подаръци, най-вече бижута и готини секси дрехи. Последното ме изненадва силно, тъй като де се е чуло и видяло мъж да ти купи дреха, която да ти става, че и да ти стои добре, пък и да ти хареса! Освен това кой мъж иска жена му да е суперсекси, освен когато не е с него! „С мен няма избор“ – отвръща Ева.

И в този момент забелязвам мобилния й телефон – малък, с капаче, модел отпреди поне седем години и целият облепен в тиксо. Бил й по-удобен, пишела си лесно есемесите с него, с една дума – съвършеният телефон. „Ама това ли е единственият ти телефон?“ – питам я. „Не бе, имам си и айфон. Как без айфон!“ – смее се тя, а тъкмо щях да й кажа, че се прави на интересна с допотопното мобилно устройство.

Ева е страстен шофьор, „от нарушителите“, както сама се нарича. Обича да пътува много и като студентка в Датския колеж е обиколила цяла Европа. Съвсем сама или поне така твърди. Любимото й преживяване, освен споменатата седмица в Италия, са двете седмици в Куба, където също заминала сама, но там я очаквала нейна приятелка. „Това ми бяха безгрижните момински години. Аз съм възпитавана много консервативно и дори бях доста „смотана“.

Сега излязоха писания, че съм била най-скъпоплатената компаньонка с консумация. Пусна ги един жълт вестник, собственост на човек, който много добре ме познава от онези години, и знае отлично, че дори на дискотека ходех много рядко. Аз владея перфектно четири езика – английски, френски, португалски и руски, а в статията пишеше, че това също е доказателство, че съм била елитна компаньонка и т.н. Притесних се, стана ми доста неприятно и се обадих на мъжа ми, за да му кажа за статията. Оказа се, че я е чел. „Аз бях проучил всичко за теб и за живота ти, така че никой нищо не може да ми каже за теб. Не им обръщай внимание“ – отговорил й той и затворили темата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР