Отново на училище

Или добре дошли в бюти академията на EVA

Свобoда Сидерова 24 April 2014

Make Up For Ever

Малките момичета мечтаят да пораснат, а големите – да върнат безгрижните дни, когато пишеха разкривени ченгелчета, бастунчета и прочее завъртулки и четяха на срички. Е, бюти дизайнерите сбъдват мечтите на последните отново да тръгнат на училище. От вас се иска само да се запасите с по-голяма раница, извинете, дамска чанта, която да побере всички необходими „помагала“.

Да бъдеш hi-def (съкратено от висока резолюция) вече не е приоритет само на звездите. Makeup Academy на Sephora например е палитра мечта, която подготвя абсолютно безупречните кожа, очи и устни за снимки в близък план. Дизайнът на комплектите на Front Cover пък е едно към едно с тези на... книги, откъдето може да черпите знания за изкуството да бъдете красиви и за nail арта. Като нищо може да сбъркате сенките на Golden Rose с водни боички. Първа целувка и рисунки на прободено със стрела сърце в полето на тетрадките. Kiss илюстрира нагледно незабравимите трепети чрез твърдия лак imPRESS. Поставянето му е от лесно по-лесно. Трябва само да притиснете типсовете (изкуствени нокти) към обезмаслената нокътна плочка.

Помните ли белия коректор, с който заличавахте грешките в домашното? Abalico и Еssence създават подобен, но за отстраняване на излишния лак при маникюр. Гумичката на очната линия на Bourjois позволява да вземете с отличен поправителния, изтривайки криволиците в основата на миглите. Дори несвикналите да боравят с трицветен пластелин „първолачки“ на високи токове ще останат поразени от ружа на Benefit. Освен за скули, цветният „тебешир“ на Shiseido става и за очи.

По принцип удобни формати в бюти индустрията не се появяват често. Но кремообразният молив тип джъмбо за очи (Yves Rocher, Make Up For Ever, Sephora, Max Factor, Collistar) и мултифункционалният хибрид 4 в 1 за устни, обединяващ устойчивостта на червило, хидратирането на балсам, прецизността на молив и блестящия финиш на глос (Clinique, Max Factor, Revlon, Astor, Catrice), поставят рекорд по популярност. Първите, комбиниращи лекотата на пудрата с мекотата на крема за едно удивително усещане върху клепачите, заместват дори очна линия. Вторите може да се използват и като руж или сенки. Повечето от тях вървят с бонус – грижа за устните.

Интензивният вариант на тонирания балсам на Clinique например съдържа масла от карите, семена от манго и жожоба, които омекотяват, хидратират и разглаждат кожата. Формулата на Colour Elixir на Max Factor включва 60% омекотители и антиоксиданти, сред които витамин Е. Twist Ultra Shiny на Collistar може да се похвали с про-колаген и хиалуронова киселина за секси нацупени и сочни устни.

Най-хубавото на извънгабаритните „пишещи“ средства е, че нямат нужда от подостряне. Само завъртате в основата и съдържанието излиза. Прецизният им мек връх позволява изключително точно нанасяне без нужда от друг молив за очертаване на контура или четка за допълнително разпределяне. При това може да експериментирате безкрайно, смесвайки и наслагвайки цветове за създаване на текстура и обем без излишни остатъци. Ефектът може да е както нежен и свеж, така и интензивен и изразителен.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР