Превратностите на съдбата в живота на Пиърс Броснан

20 April 2014

В живота си един от най-елегантните Джеймс-Бондовци в историята на киното се е изправял пред доста по-заплетени проблеми от тези на знаменития агент 007. Роден е в Ирландия. Баща му го изоставя още като бебе, а майка му го поверява на грижите на родителите си и заминава за Англия, за да си търси работа. “Бях много самотен, детството ми беше много самотно. Нямах родители, които да ме напътстват, затова сам си създавах правилата. Спомням си, че майка ми много ми липсваше. Представях си, че работи в някоя размирна държава като Конго, например. А всъщност тя беше сестра в Лондон, но аз предпочитах да си живея в своя въображаем свят. Но болката да нямам майка пък роди силата да мога да се справям сам с всичко в живота“, казва Броснан.

Когато Пиърс е на шест, и баба му, и дядо му умират. Той е подхвърлян между различни роднински семейства, накрая го настаняват в детски дом, а след няколко години майка му си го прибира. Тя вече се е омъжила повторно, а вторият й съпруг се превръща в истински баща за Пиърс и именно той го насочва към актьорството.

По-късно, на 32 години, когато вече е известен актьор, Броснан среща любовта на живота си, актрисата Касандра Харис, която има две деца от предишния си брак и му ражда син. Точно 14 години след брака им, в деня на годишнината от сватбата им, Касандра умира в ръцете му от рак на яйчниците. Броснан осиновява и двете й деца и изцяло поема грижите за тях. „Каси ме направи човека, бащата и актьора, който съм в момента. Тя завинаги ще бъде част от мен“, твърди той.

През 2013 г. на 43-годишна възраст отново от рак на яйчниците почива осиновената му дъщеря Шарлот от брака му с Касандра, която актьорът обожава и за чийто живот се бори с всички сили и средства. "След време, когато болката започва да намалява, осъзнаваш през какво всъщност си минал и че продължаваш да дишаш, чувстваш, мислиш, вземаш решения. Усещането е много еуфорично, дава ти сили, защото започваш наистина да оценяваш живота", казва Пиърс Броснан.

 Може да гледате Пиърс Броснан във филма "Голямото скачане", който в момента се върти в киносалоните в страната.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР