Цветен натюрморт

Цвете тук, цвете там... Пролетните аромати са не по-малко величествени от шедьоврите на Ван Гог и Моне

Василена Цанова 22 April 2014

L’Eau Couture на Elie Saab

L’Eau Couture на Elie Saab e ароматно продължение на пролетно-лятната колекция на дизайнера и леките като перце материи. Фееричната нежност е пресъздадена в композицията, улавяща екстаза от нацъфтелите градски паркове, където не подскачате като горска фея, а пристъпвате уверено като ърбан дива с афинитет към красивото. Чувство за свежа зеленина струи от есенцията на бергамот от Калабрия, а портокаловите цветчета излъчват меко ухание на бадем, подсилено от ванилия. При Dior цветята са неоспорими господари.

Кредото потвърждава Miss Dior Blooming Bouquet, който също възхвалява поезията на съживената природа и „градините“ върху роклите на Раф Симънс, арт директор на марката. Кодовата дума тук е божур. Уханието му е като избягал дух от бутилка – никой досега не е успял да улови есенцията му, затова акорди роза, праскова и кайсия пресъздават ненатрапчивото му очарование. Не по-малко упойващ е въздушният бриз с вкус на черешов цвят, носещ се на талази от Endless Euphoria на Calvin Klein.

Докосната още от цитруси, виолетка и люляк, композицията превръща провокативната фантазия на оригинал в слънчев блян, изпълнен с прозрачна чувственост. YSL предлага приказна алтернатива – да пристъпите в градината на Хесперидите (митични нимфи, пазителки на даряващи вечна младост ябълки) с Manifesto L’Eclat. Златното великолепие на мистичното място е „преразказано“ от обления в светлина флакон и останалите вълшебни съставки – зелен чаен акорд, пъпки касис и есенция от нероли. Заслепяващото сияние е поверено на екстракт от портокалови цветчета.

Оставате на златна вълна с „бижуто“ Bright Crystal Absolu на Versace, което облъчва всичките ви сетива с кристален блясък. Мотото „Абсолютна чувственост, абсолютно изкушение“ е подплатено от юзу, магнолия и лотос. Добавяме и „абсолютна скъпоценност“ – заради присъствието на величествен махагон. Ясно е как ухае златото, време е да помиришете виолетовото след миналогодишното предизвикателство по превръщането на розовия и жълтия цвят в аромати.

Ръкавицата хвърля Kenzo. Couleur Violet е дързък и наелектризиращ като съименника си. Както и задължителен аксесоар към дрехите в този нюанс, заливащи подиумите. Запейте и вие „аз съм само цвят лилав“, заедно с гласовития „хор“ от боровинки, виолетки и френско грозде.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР