Variety за силата на жените

Клеър Дейнс, Сара Джесика Паркър, Сюзън Сарандън, Иман, Идина Менцел в специален брой на списанието

eva.bg 24 April 2014

Всяка година списание Variety почита силата на жените, селектирайки няколко имена с хуманитарен принос, каузи и благотворителни инициативи. Тази година майското издание на списанието ще бъде от шест различни корици. На всяка от тях е жена, допринасяща с нещо за това светът да бъде едно по-красиво и добро място. Това са Клеър Дейнс, Сара Джесика Паркър, Сюзън Сарандън, Иман, Идина Менцел и президентът на A+E Nancy Dubuc. Ето и аргументите на Variety за избора на точно тези дами.

Клеър Дейнс за дейното й участие в Afghan Hands, които помагат на афганистански жени, които са загубили съпрузите си.

Сара Джесика Паркър за стремежа й да придаде модерен и свеж имидж на Нюйоркския балет, който е нейна кауза от близо 20 години. Наскоро покани Валентино и куп други дизайнери да направят костюми за постановките.

Сюзън Сарандън отдавна е известна с отдадеността си на добрите каузи. Последният й проект е Hope North, който помага на млади жертви от гражданската война в Уганда.

Родената в Сомалия Иман пък е съсредоточила хуманитарните си усилия именно в родината си. Тя усилено помага на фондацията Dr Hawa Abdi, която развива благотворителната си дейност в болниците и училищата на Сомалия.

Звездата от Бродуей Идина Менцел стартира проекта A Broader Way – летен лагер в Масачузетс за момичета, които искат да открият таланта си в областта на музиката, поезията, сценографията, дизайна.

Президентът на телевизионната мрежа A+E Nancy Dubuc пък е насочила усилията си в помощ на ветераните, които изпитват трудност да се върнат към стария си живот след преживяната война.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР