Операция Пепеляшка

Новият тренд - в името на красивите дизайнерски обувки, дамите лягат под ножа, за да премоделират ходилата си

eva.bg 24 June 2014

Все по-голяма популярност в световен мащаб добива пластичната хирургия на ходилата. Скъсяване или удължаване на пръсти, премахване на стърчащи кости, изсмукване на излишната мазнина от палците и какво ли още не. Козметичната ортопедична хирургия е много популярна в САЩ, а напоследък това са едни от най-търсените процедури и в Европа.

„Този тренд е един от най-бързо разрастващите се. И в основата му са отворените дизайнерски обувки на висок ток тип „Сексът и градът“. Депресиращо е да не можеш да ги носиш, защото пръстите на краката ти не са красиви. Всичките ми пациентки твърдят, че мечтаят да обуят подобни обувки, но мразят краката си и затова не могат да го направят“, твърди доктор Джейсън Харгрейв, консултант педиатър в Harley Street’s Cosmetic Foot Surgery Centre. И затова, в името на красивите дизайнерски обувки, дамите лягат под ножа, за да премоделират ходилата си. Най-накрая могат да си купят по-малък номер обувки, с който да изглеждат нежни и елегантни. Пък и няма нужда повече да крият кривите си пръсти.

„Пациентите ми се увеличиха многократно заради модата да носиш Manolo Blahnik, Christian Louboutin и Nicholas Kirkwood. Нищо не може да се сравни с това да влезеш в магазин за обувки, който е бил затворен за теб години наред“, твърди доктор Нийл Блиц, чиято практика е в Манхатън.

Цената на красотата, както се досещате, не е малка. За скъсяването на четири пръста на краката трябва да платите около 4 500 паунда. Не са малко и рисковете при подобни високо инвазивни процедури, защото костта се реже, а това може да доведе до сериозни усложнения като перманентна болка, рестрикция в движенията, неправилно зарастване, подуване. Но дамите не се замислят за това, когато искат да са Пепеляшка, а не грозните й сестри. Все пак, най-важно е на кого ще стане кристалната обувка.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР