Петъчно момиче: Ива Гочева

5 въпроса за съвършения уикенд към младата актриса и режисьор

Ирина Иванова 04 July 2014

„В Ню Йорк машината е страшна. Наистина никога не спи. И всичко ти е на една ръка разстояние 24 часа в денонощието. Дори вече можеш да си поръчаш по телефона или по интернет каквото и да е – от кола до трева - и ти го доставят на място“ – Ива говори за Ню Йорк с любов, но не смята, че е центърът на света. „Може би е центърът на един свят, но светът не е само един“ – добавя тя. После ми разказва за последните готини събития, на които е била в Ню Йорк, преди да си дойде в България – концерт на изключителния естонски композитор Арво Пярт и уъркшоп на актьора Юън Бремнър, една от звездите на филма „Трейнспотинг“.

Ива Гочева заминава за Ню Йорк преди 10 години по идея и с помощта на баща си, режисьора и продуцент Димитър Гочев. На третия ден там вече се чувства като у дома си. Записва се в актьорско училище, намира си страхотни приятели и остава да живее в Голямата ябълка. Занимава се с актьорство, режисура и въобще – с кино. На снимките Ива е в Париж, или в Бруклин, или пък чисти риба на плажа в Бруклин. Другата звезда е любимата й котка в цвят... сиво кадифе.

Съвършеният уикенд за теб е:

Когато съм в Ню Йорк с Никълъс (приятелят на Ива, занимава се с графичен дизайн и криейтив, заедно са от 5 години – б.р.) да се разходим до плажа, а после – брънч (от breakfast, закуска + lunch, обяд). Много обичам да си хапвам. Обичам да си сготвим с Никълъс или да си поканим хора, да пием вино, да ядем. Сега, когато съм тук, в България, много ми се ще с някое приятелче да хвана гората. Някоя гора.Това би бил един съвършен уикенд тук.

Три неща, които ще направиш този уикенд?

Ще намеря гора, която да хвана

Ще изляза с мама на разходка.

Ще си завърша филмчето. Едно от трите, които завършвам в момента.

Три неща, които няма да направиш този уикенд?

Няма да отида на... клуб.

Няма да си изпера прането. Ще го оставя за делниците.

Няма да си вдигам телефона поне половин час. Или най-малкото ще пробвам.

Твоята уикенд закуска:

При мен понякога уикендът е през седмицата, защото аз не работя по този начин, с работно време. Понякога работя през събота и неделя, а уикендът ми е в понеделник и вторник. За закуска обикновено си правя шейкчета. Но най-любимото ми е: пържени яйца плюс салата (моркови и цвекло, зелена с репички или някаква друга) плюс ориз и авокадо. Обилна закуска задължително.

Твоето четиво за уикенда:

Сега чета книгата „Brain On Fire“, в която се разказва за млада журналистка, която изведнъж се разболява от автоимунно заболяване, губи паметта си и започва да прави журналистическо разследване за собствения си живот и миналото си. Пълна психария!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР