Коктейл за добре дошли

Бързо и лесно

Диана Шингарова 22 July 2014

Хибискусът за моето семейство е символ на домашния уют. Отглеждаме няколко растения в розово и червено, които ни радват с прекрасните си наситени багри и носят истинска радост за окото. Затова когато се сдобих с тези разкошни червени цветове в захарен сироп, въображението ми се развихри и потърси решение за тяхното приложение. Вкусът им доста напомня на захаросани коктейлни черешки, така че намерих най-бързия ефектен финал на изискано лятно питие.

Wild hibiscus royale

Тази напитка за първи път е сервирана през 2006 г. в легендарния луксозен хотел „Дорчестър“ в Лондон. Ефектният вид привлича богатите гости на хотела и се превръща в най-популярния коктейл с шампанско в менюто. Ако опитате да го приготвите сами, ще ви трябват: захаросан цвят хибискус, 1 ч.л. розова вода, 1 с.л. от захарния сироп на хибискуса, стъкче мента и шампанско.

Намачкайте няколко листенца мента в чаша за шампанско и ги отстранете. Поставете един цвят хибискус на дъното на чашата. Гледайте да е изправен. Добавете розова вода и няколко листенца от мента. Долейте с шампанско. За финал изсипете малко от червения захарен сироп, който ще прелива от пурпурен в долната част на коктейла до светлорозово на върха.

Цветето в дъното на коктейла ще се отвори за 3-4 минути. Божествено, нали?

Диана Шингарова
1 КОМЕНТАР
1
КН
27 October 2014, 14:36

Здравейте, можете ли да ми дадете някаква информация (ако имате такава) къде мога да намеря хибискус в сироп по магазините?

ТВОЯТ КОМЕНТАР