Бар „Паваж“

Хубаво е, когато летният ден започва с ароматно еспресо под сянката на липите.

Елка Влаховска 17 July 2014

Снимка: Константин Николов

В градинката на ъгъла на улиците Солунска и Ангел Кънчев бар „Паваж“ разположи масички и столове от ковано желязо, които идеално се вписват в тази обичана от софиянци градска среда. Ако не сте фенове на кафето (макар че тук то се прави на кафе-машина La Marzocco, мерцедесът на професионалните италиански уреди за приготвяне на еспресо и капучино), може да опитате от домашно приготвените студени чайове или от освежаващата домашна лимонада. Зеленчуковите и плодовите фрешове също са част от здравословния и вкусен старт на деня. Но да преминем към нещо изискано и малко познато у нас – коктейлите с пенливо вино. Ех, сякаш танцува Нуреев в „Следобедът на един фавн“ в издигащите се нежно мехурчета от коктейлите Кир Роял и Белини! Първият е с пенливо вино и ликьор Крем де касис, а вторият има финия аромат на праскова. Само тук може да опитаме и нещо по-екзотично: Тропикъл шампейн – микс от пенливо вино, ром и маракуя. Или да заложим на още по-нестандартната комбинация – т.нар. Личи мартини на основата джин, с гренадин, сироп от личи и автентичния плод.

Възпитаниците на лондонските колежи ще открият в бар „Паваж“ коктейлите, опитвани в британската столица. Единият е нашумелият Хуго коктейл – с просеко, сироп бъз, лайм и пресни листа мента. Другият е силно освежаващата смес от тайнствения английски дестилат Pimm’s (чиято рецептура знаят само 6 души в света) със спрайт, краставица, ягода, портокал, лайм.

В четвъртък и петък от 19 ч. стартират after work партита, озвучени от популярни диджеи. А в съзвучие с облика на градинката и бара ще има и пърформанси с флейта и саксофон. Бар „Паваж“ е идеален за частни партита и празнуване на рождени дни – градско място, което съчетава по много приятен начин модерния парти стил и бохемския дух на Стара София.

1 КОМЕНТАР
1
Катерина
23 May 2015, 10:12

Поредното направено с вкус заведение, съсипано от неадекватно обслужване! От персонала, сами не знаеха какво правят там. Всяка поръчка идваше с около 20 минути закъснение, без значение дали става върпост за коктейл, бира или чист, твърд алкохол. Така наречения DJ, може би го бяха намерили току-що на улицата: сложен на пулта, цяла вечер въртя някакви копчета, при положение, че музиката идва от лаптопа на земята до него.... Все пак, да отбележа, че музиката беше мн приятна, ако не беше да се въртят 5 едни и същи парчета цялата вечер. Сметката чакахме около 15тина минути, време за което нашата сервитьорка не взе нито една поръчка, нито занесе такава до някоя маса. Надменно и грубо отношение и страхотни претенции от страна на управителката/собственичката, че сме стъпили на, едва ли не, свещена земя и може би трябваше да сме ѝ благодарни, че изобщо сме имали честта да им дишаме въздуха... Това само в България може да се види... :(

ТВОЯТ КОМЕНТАР