Без слама на главата!

Единствената трябва да е тази на широкополата ви шапка

Василена Цанова 29 July 2014

Вие може и да обичате слънцето, но косата не може да го търпи. Пред очите ви тя губи влага и блясък, става чуплива като слама, а цветът й избледнява. UV радиацията влияе негативно и на скалпа, намалявайки живота на косъма. Усиленият косопад 2-3 седмици след отпуска често е съпроводен и с повишена чувствителност на кожата на главата.

Решението са спрейовете с UV филтър, които защитават и предотвратяват проникването на солена и хлорирана вода в косъма. Ако ще стоите цял ден на плажа, запасете се със слънцезащитно масло. Споко, не омазнява косата. Освен с „мокър“ ефект, Phytoplage Huile Protectrice на Phyto радва с нова винтидж опаковка. За да ви улесни максимално, Clarins лансира масло за тяло и коса Sun Care Oil SPF 30.

Друг вариант са стайлинг средствата с UV филтри. Например пяната Mega Strong на Nivea.

Популярните масла за коса, горещо препоръчвани от фризьорите, не спасяват от избледняване на цвета. Ако толкова ви харесва олиото от арган и камелия, потърсете продукт за боядисана коса. Например Grand cru Elixir Ultime на Kerastase с екстракт от чай
Мястото на водораслите – в морето

Не случайно блондинките не обичат да се плацикат в басейн. За да не придобива русата коса ужасен зеленикав оттенък, Хари Джош, стилист на Жизел Бюндхен и творчески консултант на John Frieda, препоръчва кокосово масло. Нанесено преди къпане, то създава водонепропусклив слой. Ако вредата вече е нанесена, постойте намазани с него в сауна. „Водораслите“ буквално се стичат от косата. Препоръчваме и терапията на Leonor Greyl във формата на шампоан – диво зеле за запазване на цвета, протеин от киноа за реструктуриране на косъма, амарант за подхранване в дълбочина.

Препоръки за пчелите майки

Заради влагата бухналата като пчелен кошер коса е масово явление край морския бряг. (Спомнете си огромната прическа на Моника от „Приятели“ при посещението й в Барбадос.) За Хари Джош серумите са най-доброто решение при непокорна коса. Франческо Галазо, стилист на Ким Кардашиян, предлага други три златни правила: измиване с безсулфатен шампоан, нанасяне на няколко капки чисто арганово масло вечер на 4-5 см от корените и ако нищо друго не помага – „бразилско изправяне“ с кератин.

СС крем за коса

СС кремовете вече не са привилегия само за кожата на лицето. Kerastase пренася многофункционалното им действие в полза на косата. Soleil CC комбинира защита (UV филтър и ленено масло), възстановяване и „дисциплиниране“ на косъма (масло от слънчоглед, серамиди и антиоксиданти) и блясък (полимери).

Хари Джош съветва

Не боядисвайте косата поне седмица след плуване в басейна. Първо направете дълбоко почистване с детоксикиращ шампоан, (Fioravanti Clarify&Shine на Rene Furterer). Натрупалият се хлор влиза в контакт с химикалите, което води от раздразнение до косопад

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР