Всички да напуснат!

Сезонът на голите крака диктува нови правила

Свобoда Сидерова 21 August 2014

Подготовка на моделите преди ревюто на Antonio Marras

С космите по тялото отношенията ми са партньорски. Ние признавамe суверeнитета и териториалната цялост един на друг, спазваме границите на позволеното и не изпитваме комплекси по този повод. През зимата не ги тероризирам прекалено, но дойде ли лятото, забравям за добрия тон и ги гоня като империалисти.

Така де, дори на моделите им се налага да се подготвят за летния сезон. Като бюти редактор знам как изглеждат краката им преди да се обработят с фотошоп. Хубавото е, че винаги има нов понеделник, даващ старт на живот без косми.

Според 72% от членовете на Британската асоциация на дерматолозите* почистването на кожата е задължително. 68% пък твърдят, че употребата на правилни почистващи средства и уреди видимо подобрява състоянието на кожата.
Красота на квадрат

Чудя се на приятелки, които изхвърлят епилатора само ако се счупи или им подарят нов. Стане ли дума за кожата, няма място за компромиси. Още повече че предпочитаната от мен марка Braun непрекъснато усъвършенства изобретенията си. „Комбайнът“ Silk-еpil SkinSpa Face&Body Care надхвърля очакванията. Към плюсовете на епилатора Silk-epil 7 добавяме две четки за две процедури – нежна за измиване и по-твърда за ексфолиация.

След дълбокото почистване на порите абсорбирането на последващите продукти скача с 30%. Полирането на тялото стимулира микроциркулацията, повишавайки тонуса на кожата, и предотвратява враснали косъмчета. Така рутинните процедури се превръщат в спа сеанс.

Домашно фото

По иновациите си пада и Philips. Преди време белите престилки приспособяват интензивната импулсна светлина, или IPL, първоначално използвана в салон, за безопасна, ефективна и лесна за употреба вкъщи. Технически последният модел фотоепилатор Lumea Comfort напълно съответства на предишните. Разликата е във външния вид.

На практика размерът му не се различава от обикновен епилатор. Което е почти революция. Засега уредът не се предлага в България.

 

Ексфолиращата четка за тяло Silk-epil 7 SkinSpa е с 10 000 тънки влакънца, разположени на две височини. Трите им различни краища позволяват комбиниране на по-твърд масаж с по-мек. Над 3000 микропулсации в минута гарантират пилинг, 4 пъти по-ефективен от механичния

За минута почистващата четка за лице Silk-epil премахва грим и замърсявания до 6 пъти по-ефективно от обичайното почистване с гел. 10 000 малки (колкото порите) влакънца позволяват достигане на труднодостъпни зони. Четката извършва над 60 000 микродокосвания в секунда

 

О, миг поспри!

Всяко отстраняване на нежеланата растителност (методът е без значение) травмира повърхността на кожата. Целта на средствата за забавяне растежа на косъма е да приспят фоликула и да я успокоят. Серумът Biodepyl 3.1 на Thalgo за тяло се справя с първата задача благодарение на етерични масла от лавандула, лимон, семена от кориандър и дива лайка. Отговорни за втората са бреза, хвощ и арника.

Практикум

Удебеляването на роговия слой след някои видове депилация води до врастване на косъмчета. Тъй като са по-слаби и тънки, те не могат да го пробият

Пилингът не само предотвратява проблема, но и прави депилацията по-малко болезнена. Движенията са срещу растежа на косъмчетата

Използването на детска пудра и талк след депилация крие риск от запушване на порите

Срещу зачервявания и раздразнения използвайте спрей с термална вода

Хидратирайте кожата не преди, а след депилация. Иначе косъмчетата, обвити във филм, прилепват към кожата

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР