Смелата Жана, неукротимата

Жана Бергендорф на корица на новия брой на списание EVA

30 August 2014

Върнете се към Х фактор, не беше чак толкова отдавна, и кажете можеше ли друг от участниците да изпее по този размазващ начин Girl on Fire на Алиша Кийс... Или I Have Nothing на Уитни Хюстън... Чакайте! Ще го кажете, след като прочетете пълната версия на историята на победителката Жана Бергендорф. Която е минала през чакалнята на операционна, където на косъм е висял животът на детето й. Която е воювала за него и за това то да има двама – майка и баща. Защото тя е нямала. Нямала е детство. Нямала е пълен комплект от доверие, подкрепа и обич, полагащи се на всеки дошъл на този свят. Има обаче в изобилие талант и безстрашие. И адреналин на макс. Даже не си и помисля, че може да пие кафе или някаква друга енергизираща субстанция. Казва, че от тях започва да трепери, и бездруго е все на ръба на върховите емоции – очите й го издават, ту преливат от сълзи, ту искрят като диаманти.

От интервюто й за новия брой на списание EVA ще разберете много неща за нея. Ще разберете, че има не само много емоционални, но и физически белези - „От срязване със секира, от удар с желязна топка от врата по главата, от стъкло тук във веждата, от падане по време на игра на жмичка... Имам операция от апандисит. Лудо дете бях, ама здрава глава.“ Ще разберете и за силната връзка с любимата й баба Данче, заради която се връща в България, за да се грижи за нея в последните месеци от живота й. Както и за не особено силната връзка с майка й, за която в момента казва: „Избирам спокойствието и да не се виждам с нея. Вместо да се караме и да се изнервяме...“ А мечтите й за най-важното нещо в живота й – синът й Леон, са простички: „Да е здрав и никога повече да не ляга на операционна маса. Да нямам в живота си дни като 18 май, когато беше операцията му. Искам да порасне добре възпитан, с важни личности около себе си, които ще го учат, ще му дават...“

Цялото интервю с Жана четете в новия ни, септемврийски брой. В него ще прочетете още за избора на Любо Киров, който вместо музикант можеше да бъде проповедник, ще разберете защо Лидия Ковачева е смятана за модерна светица, ще погледнете със „скрита камера“ към репортерите на Нова телевизия, заснети впечатляващо на покрив над София, ще разберете кой мрази ваканциите и кой ги обича – и, защото е все още е лято – ще намерите идеи за пътешествия и забавления. Както и МНОГО, МНОГО мода – защото това е септември, месецът, в който колекциите са вълнуващо нови!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР