Наградите „Еми“ - победители и победени

eva.bg 26 August 2014

екипът на „В обувките на Сатаната“

Снимка: getty images/guliver

Тази нощ в Лос Анджелис се проведе 66-тата церемония по раздаването на телевизионните „Оскари“ - наградите „Еми“. „В обувките на Сатаната“ и „Модерно семейство“ спечелиха най-престижните отличия съответно за най-добър драматичен и най-добър комедиен сериал. Големият губещ на вечерта пък беше „Игра на тронове”, който бе номиниран в 19 категории, но не се пребори за нито един значим приз.

„В обувките на Сатаната“ донесе награда за най-добър драматичен актьор за Брайън Кранстън, който играе Уолтър Уайт - учител по химия, превърнал се в наркобос, а също и награди за най-добра поддържаща роля за Арън Пол и Ана Гън. Най-добра актриса в драматичен сериал стана Джулиана Маргулис за ролята й в „Добрата съпруга“.

„Шерлок: неговата последна клетва“ донесе на Бенедикт Къмбърбач и Мартин Фрийман отличията за най-добър актьор и най-добър поддържащ актьор в минисериал и тв филм. При жените тези награди бяха взети съответно от Джесика Ланг и Кети Бейтс за ролите им в „Зловеща семейна история“. 

Най-добър минисериал стана „Фарго“ - телевизионната версия на култовия филм на братята Коен, а призът за най-добър тв филм получи „Нормално сърце“.

Джим Парсънс беше награден за най-добър комедиен актьор за „Теория за големия взрив“. В аналогичната женска категория победителка е Джулия Луис-Дрейфъс за ролята си на вицепрезидент в политическата сатира Veep.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР