„Град на греха: Жена, за която да убиваш“

Само вметваме, че през две трети от филма Ева Грийн се разхожда гола и всички са в краката й. Всъщност между тях, ако трябва да сме точни.

Ирина Иванова 29 August 2014

Още от първите тийзъри и трейлъри разбрахме, че идва нещо много, много хубаво. В продължението на култовия „Град на греха“, дело на тандема Франк Милър и Робърт Родригес, се преплитат корените на четири истории и харизмите на много, много звезди. "Град на греха: Жена, за която да убиваш" е в кината от днес.

През 2005 г. първият „Град на греха“ взриви фестивала в Кан с маниакалния си визуален стил – 50 нюанса (поне) на черното и бялото, върху които от време на време някой сякаш „изстрелва“ кървавочервено, булевардножълто или други ярки цветове – но само малко, колкото да оцветят устните или косата на някоя жена например. И въпреки, че продължението на филма е на 3D, усещането, че прелистваш евтин, но неустоим комикс, отпечатан върху леко пожълтяла вестникарска хартия някъде по времето на сухия режим, е запазено.

Дяволски секси жени, отчаяни мъже с изсечени лица, невъобразими мутри,  злодеи със сладко-гадни усмивки (само Рей Лиота може да ги играе така!), хазарт като за последно, алкохол и колко дрога за Бога! И тук-там по някое извадено око... Добре дошли в Града на греха! Насладете му се ако ви стиска. Ето кой ви очаква там:
 
В първата история – „Жена, за която да убиваш“ – Ева Грийн е в ролята на фаталната Ава Лорд, а фаталните жени винаги водят до фатални развръзки. Само вметваме, че през две трети от филма Ева се разхожда полугола и всички са в краката й. Или по-точно между тях, ако трябва да сме точни.

В „Просто още една съботна вечер“ се връщаме към историята на белязания детектив Джон Харингтън (Брус Уилис), влюбен в Джесика Алба – танцьорка в нощен клуб. Сега той е мъртъв, а тя – диво отчаяна.

В „Дългата лоша нощ“ Джоузеф Гордън-Левит е бесен комарджия, решен да унищожи могъщия бос на Син Сити.

В „Огромната загуба“ стриптизьорката Нанси, героинята на Джесика Алба, отмъщава за смъртта на своя Джон Хартингтън.

Филмът се разпространява от „Александра филмс“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР