Седмицата на спорта в Америка

11 September 2014

текст Лиляна Гергишанова; снимки Getty images/Guliver;

Оптимизирането на удобството и комфорта в дрехите за жените, живеещи в големите градове, е темата и на последния New York Fashion Week за пролет/лято 2015. Големите имена на седмицата отвориха прозорците към новия сезон за принтове и нежни нотки на пастели, нови марки, които се появяват, миксират се спорт с иновативни материи, но абсолютно категорично остава усещането за бърза мода.

Графики, геометрии, райета, точки, кубове и линии - хипнотизират от разкроени поли и топове, оголващи спортното ви тяло с етикети на вещите в занаята Donna Karan и Diane von Furstenberg. Отборът на момчетата Оscar de la Renta, Dion Lee, Jason Wu и Zac Posen са изключително семпли, изчистени и практични, като упътване при сглобяване. Харесвам ги, защото в колекциите им се стараят да запазят женствеността и скромността като комплимент. А в ревюто на любимеца на Америка Аlexander Wang намирам толкова много вдъхновение от различни парчета на френската марка Balenciaga, но с негов прекрасен маркер.

Друго име, което заслужава внимание, е на бизнесдамата и дизaйнер Victoria Beckham, която успява да влезе в кожата и живота на едно работещо момиче с много по-големи успехи и възможности от ред други имена. Прекрасни материи, гама и силуети така, както една жена иска да изглежда в очите на другите.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР