Лесна плячка

Филмът е в кината от днес

12 September 2014

Наричат писателя Елмор Ленард „Дикенс на Детройт“, но за кинаджиите той е по-известен като сценарист на „Джаки Браун“ на Куентин Тарантино. Комедията „Лесна плячка“ е създадена по един от последните романи на Ленард, който почина през 2013 г. на 87-годишна възраст. Действието се развива през 70-те и филмът е не просто издържан, но и сниман в стила на онези години. Много забавно седемдесетарско криминале – смешно, романтично и дори леко абсурдно. Дженифър Анистън – родена е за комедии тя! – е в ролята на отвлечена от бандити съпруга на един кофти тип, която разбира, че мъжът й няма никакво намерение да плаща за нея откуп от 1 млн. долара. Човекът си има секси любовница и други житейски планове.

Гласуваме с две ръце за „Лесна плячка“ и си отбелязваме Айла Фишер (в ролята на любовницата) като момиче, на което Холивуд най-после трябва да обърне подобаващо внимание.

 

1 КОМЕНТАР
1
lis
16 September 2014, 16:04

Това си е жива реклама! Не лъжете хората да ходят да го гледат, могат да си дадат парите за билет за нещо доста по-стойностно или поне по забавно. Филма не е впечатлява с нищо особено, нито като сценарии, нито като игра на актьорите. Добре е да му спрат късните прожекции, защото има риск да проспите края. ;))

ТВОЯТ КОМЕНТАР