Откритието на твоето лято

EVA разпита три известни дами, които определено обичат ваканциите, за това как прекараха лято 2014 и с какво ще го запомнят. И трите ни отговориха: „С пътувания“. А ето и повече подробности

Лилия Илиева 17 September 2014

Рут Колева

Странстванията на Рут по „Яж, моли се и обичай“

Цялата ми 2014-а прилича на книгата „Яж, моли се и обичай“. Първо се молих в Бали. Там попаднах от Холандия, където записвахме музика. В един много кофти ден, докато разглеждах във фейсбук снимки на хора от пътувания, си казах: „Сега ще видите аз къде ще отида.“ Взех една раница с дънки, къси панталонки, три тениски, книга, тефтер и четка за зъби и на следващия ден вече летях.

С моя страх от летене не мигнах за 20 часа полет. Но в Бали живее моят приятел Мартин Денев, пианист и диджей, в чийто албум участвам, и приятелката му. Ходихме на разни места: в много красиви храмове, в Обут, на водопади. Бях отседнала при Светла Петрова, която държи прекрасната вила Калатея в Джимбаран.

На 31 януари – китайската Нова година и първото новолуние, Розалия Тинкова ни води на пречистване. Поляха ни със светена вода и трябваше да усетим как негативната енергия минава през нас и потъва в земята. Не съм суеверна, но след това пречистване всичко се нареди.

Бях приключила връзката си с бившия ми приятел. Беше болезнено ревнив, а това е сигурна отрова за една връзка. В Бали започна новият ми живот. Още преди пътуването сегашният ми приятел ме беше поканил на среща, от която избягах. После се обадих да се извиня и бях сигурна, че – край. Но започнахме да си пишем и да скъсяваме дистанцията.

Ходихме в Лисабон на музикален фестивал. Там ядохме чудни неща – раци, миди, октоподчета в един много готин ресторант – La Maison Andalouse.

Oбичането си остана за Гърция. Аз правех рибена чорба сутрин, слагахме я в кутии, взимахме си хляб и джин с тоник и така всеки ден прекарвахме абсолютно сами на безлюден плаж до вечерта. В такива моменти разбираш дали си пасваш с някого – когато сте дълго време заедно абсолютно сами и най-малките неща ви доставят удоволствие и не са ви необходими други.

Мъжът до мен не е известен. Винаги съм имала нужда от някого, който да иска да приключенства с мен. Затова не се изисква кой знае какъв ресурс. До вчера бяхме в Пирин. Преоткрих тази планина. Много по-яко е от морето да си в чиста планина, да береш къпини, малини и боровинки и да пиеш вода от извори.

Диана Любенова, актриса

Най-хубавото ми преживяване през това лято бе едната седмица, която прекарахме в Америка заради премиерата на филма „Непобедимите 3“ (мъжът до Диана Лес Уелдън е изпълнителен продуцент на филма, в който участват едни от най-големите холивудски звезди – Сталоун, Шварценегер, Джейсън Стейтъм, Антонио Бандерас, Харисън Форд и др.).

Премиерата беше страхотна, но за мен най-приятно бе да ставам в 5 сутринта и да тичам по алеята край океана. Мястото се нарича Huntington Beach и когато станеш рано сутринта, тишината е изумителна. Чуваш само шума на вълните и единствените хора са ранобудните сърфисти, които като гарвани са се накачулили на брега. Открих отново удоволствието да посветиш малко време на себе си и на собственото си здраве.

Гери Дончева, модел

Моето лято започна с новото ми парче Insatiable love, което направихме със световната звезда Lexter. След това бе промоцията на моята най-нова детска книга „Истории от Свети Влас“. После имах две изключително интересни срещи с истински световни звезди.

Със Стивън Сегал се запознах около концерта му в България и ми направи страхотно впечатление, говорихме си за новия филм, който му предстои да снима, а на едно събитие на семейство Глок в Австрия – те са производители на едноименната марка оръжие – се запознах и с Джон Траволта.

Летях дотам с частен самолет и видях с очите си, че актьорът сам управлява своя самолет. Говорихме си много на тази тема, той ми разказа, че редовно преминава през обучения и курсове, за да става все по-добър и по-добър. В задния двор на къщата си има площадка за самолета си.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР