Истории с кукли

Започва осмият международен фестивал „Панаир на куклите“

eva.bg 16 September 2014

Заповядайте на „Панаира на куклите“ - за да се вдъхновите, разпуснете, позабавлявате и обогатите. Но най-вече, за да избягате от битовизма на ежедневието и да се потопите поне за мъничко в една приказна атмосфера. От днес до 22 септември в София ще се проведе осмото издание на Международния фестивал за уличен и куклен театър. Очакват ни над 50 събития, които ще бъдат представени от 13 български и 12 чуждестранни трупи. Ще има не само спектакли в татралните салони, но и серия от събития на открито – улични представления, акробатика, клоунада, пантомима, музика. Те ще се проведат в пространствата пред НДК, Народния театър и парка „Заимов“.

Ще може да видите „Жабокът принц“ на Тодор Вълов, „Хензел и Гретел“ на Съни Сънински, моноспектакъла на Мая Бежанска „Колекционерката“, „Някои могат, други – не“ от Теди Москов и Симон Еди Шварц и по мотиви от приказката на Маргарит Минков „Как е изобретено летенето“.

„Бебешка пиеса“ от Елза Лалева е интерактивна театрална игра за деца от 1,5 до 5 години и техните родители. Театър „Ателие 313“ предлага „Машината Ян Бибиян“ по романа на Елин Пелин. „Джуджето Дългоноско“ е драматизация на Юрий Дачев, а „Жълто“ на Петър Тодоров и Десислава Минчева е за бебета и деца от 0 до 5.

Не пропускайте и събитията на открито, за да видите рок-опера за храбрия рицар Ланселот, спектакли по Шекспир или уъркшоп на тема „Техники на уличното представление”. Пълната програма може да видите тук.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР