Камелия в Изповедалнята

Онзи ден видях Камелия Тодорова в изповедалнята на ВИП Брадър без капка грим.

19 September 2014

Голям фен съм на ВИП Брадър, голям. Не само на настоящия, но и по принцип на формата. Достатъчно е, че ти показва звездите без грим. Онзи ден видях Камелия Тодорова в изповедалнята без капка грим. Няма какво да се лъжем – много по-добре е с грим, с направена коса и прочие. Много по-добре.

Форумът на предаването, разбира се, почти моментално се изпълни с коментари от типа „Задължете я да си слага грим! Плаши хората!“, които бяха лайквани от поне 200 души. И си помислих: Последно какво искаме? Естественото или нагласеното? Защото рядко сме имали корица, за която поне един читател да не е казал: Хайде, стига с този фотошоп! Спомняте си преди известно време скандала, който се вдигна около свръхобработените снимки на Марая Кери. Наистина съм объркана. Не можеш да искаш взаимноизключващи се неща. Само циклофрениците са така. Днес казвам едно, утре – точно обратното. Циклофреници ли сме? Никой ли няма огледало вкъщи? Огледалото обикновено не разполага с функция фотошоп и обикновено, ако не си се гримирал, те отразява без грим. Ако си на 18-20-25 години в повечето случаи, макар и не винаги, няма проблем, но после... Когато човек е пред камера и осветлението не е специално подредено играта съвсем загрубява. Всичко изпъква, всичко излиза наяве. Но явно ужасно сме отвикнали да гледаме лицата такива каквито са. И когато изведнъж видяхме откритото лице на Камелия Тодорова в едър план и без специално осветление, се стреснахме. Много ми хареса този момент, този стрес.

За мен Камелия е жена, която дори само с това си едно-единствено появяване се отказа от имиджа на икона и каза: Това съм аз! Защото да, има такива, които никога няма да го направят и ще си умрат с този имидж – бретон до носа, тъмни очила и поло яка, покриваща шията до брадичката. Но Камелия Тодорова изпълни мисията си във ВИП Брадър с този едничък жест. Показа, доказа, че наистина иска предизвикателства, наистина обича предизвикателствата. Че при нея това не е било просто клише. Истински се възхищавам на смелостта й. Защото е много лесно да плюеш срещу фотошопа, силикона, фон дьо тена, но когато опре до теб да се възползваш от тях колкото можеш.

Въобще не ме интересува, ама въобще, какви проблеми със себе си, със света и евентуално с алкохола има Камелия. Артистът, истинският артист, винаги е плащал за вътрешната си свобода с различни форми на външна зависимост. Не ме интересува и какви пластични операции има и дали въобще ги има. Както и вече не ме интересува докъде ще стигне във ВИП Брадър. Дори не ме интересува готина ли е като човек и какъв е характерът й. Тя е смела жена и смел артист. За съжаление знам само популярните й хитове от миналото, но ето сега ще издиря и джаз изпълненията й. Защото ме запали по себе си. 

ВИЖ КОМЕНТАРИ
ТВОЯТ КОМЕНТАР