Майка Тереза – най-близкият възможен поглед

Уникална изложба с фотографии и филми за Майка Тереза ще гостува от 17 октомври до 5 ноември в София.

eva.bg 17 October 2014

Майка Тереза е абсолютна попикона на XX век – редица известни личности, от лейди Даяна до Франко Дзефирели, са я приемали за свой личен гуру. Тя започва „световната си кариера“ от католически манастир в Скопие, прочува се с приютите си за умиращи и прокажени в най-бедните райони на Калкута и създава световна мрежа от хосписи. Има Нобелова награда за мир. Обявена е за блажена от папа Йоан Павел II. През последните години се чуха и гласове, които критикуват дейността на хосписите й за мизерните условия в тях. Но това не намалява световната слава на Агнес Гонджа Бояджиу, както е светското й име.

Една наистина интересна изложба за Майка Тереза с автентични фотографии от хърватския автор Звоним:ир Атлетич и архивни фотографии от живота й в родния й град Скопие се открива на 17 октомври, петък, от 18,30 ч. в Културно-информационния център на Македония в София на ул. „Оборище“ 7.

Изложбата досега е гостувала само в Къщата-музей на Майка Тереза в Скопие и в Италия. Посетителите ще могат да видят и документални филми за дейността й. На откриването ще има и щанд със сувенири от музея в Скопие.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР