Петъчно момиче: Катя Тошева

5 въпроса за съвършения уикенд към едно "източно" момиче

eva.bg 17 October 2014

Името ми е Катя Тошева. Занимавам се с танци, йога и рисуване с къна. Преди години без да знам защо и как нещо обърна погледа ми на изток. Открих един различен свят и започнах да вкусвам от него - не само източната кухня, но и музиката, танците, вярванията... И всяко нещо допълваше предишното и откриваше пред мен нови пространства! Бях очарована.

Преди няколко месеца реших, че е време да спра да помагам на някой друг да изпълнява мечтите си, напуснах "нормалната" работа пред компютъра от 8 до пет и се посветих на заниманията, които ми носят щастие - танците, йога, рисуване с къна... Един ден вместо служител се събудих творчески човек. И сега не спирам да се усмихвам.

Обичам природата, не правя планове, опитвам се да се пускам по течението и да приемам с усмивка предизвикателствата на живота. Вярвам че силата е в добронамереността и обичта между хората.

Можете де ме намерите на тук.

1. Съвършеният уикенд за теб е:

Хм… Започвам да мечтая. Това ще е комбинация между разходка сред природата и вдъхновяваща компания. Някъде далеч от глъчката, да има и борчета, ама и широколостни дървета, билки, гъби и не на последно място - джанки, ставащи за ядене. С интригуващи разговори, нови открития, нови въпроси и... творчество. Да има музика и танци, и приключение. И бухти с домашно сладко! Но за да е съвършен на първо място трябва да можеш да го имаш, когато поискаш? Истината е, че се опитвам да приема за съвършен всеки ден. И като че ли разковничето е да нямаш големи очаквания.

2. Три неща, които ще направиш този уикенд:

Ще танцувам – нещо, което за щастие ми се случва всеки ден. Ще рисувам с къна – друго мое хоби, което непрекъснато ме среща с нови и страхотни хора и отключи в мен неподозирани страсти. Ще търся погледа на отсрещния и ще се усмихвам.

3. Три неща, които няма да направиш този уикенд:

Няма да спя до късно. Знам, че звучи странно, но всъщност това ми харесва. Понякога.

Няма да гледам телевизия. Оттървах се от телевизора преди 3 години. Препоръчвам горещо на всеки!

Няма да скучая! Всеки ден пред мен се появява поредното вълнуващо, гъделичкащо любопитството нещо! И аз трябва да... опитам!

4. Твоята уикенд закуска:

Вчера неочаквано си спомних закуските от детството. Липсват ми онези банички с хрупкава коричка и бозата от сладкарницата отсреща.

Не, че се оплаквам от сегашната, напротив опитвам да се храня здравословно – с прясно изцеден сок от… каквото има, плодове, кисело мляко, ядки. Понякога обаче, криввам от правия път и ги замествам с палачинки с шоколад или пържени филии. Разбира се, приготвени не от мен.

5. Твоето четиво за уикенда:

От извесно време насам съм се концентрирала основно в едно творба - „Учуденият живот на Катя Тошева и отвъд“. Много ми е интересна. Пълна е с екшън, фантастика и динамични обрати. По-скоро е комедия. Със силно подчертан аромат на подправки от Изтока. Рядко чета художествена литература. Четивата ми се въртят около интересите ми в конкретния момент – индийските и изобщо източните танци и култура, йога, билки, рисуване с къна.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР