Хелоуин е – вадете костюмите

Почерпете вдъхновение от тематичните дегизировки на някои известни двойки

eva.bg 31 October 2014

Фърги и Джош Дюамел като герои от "Живите мъртва"

В нощта на Вси Светии починалите през изминалата година навестяват земята в търсене на живи тела, в които да се вселят. За да се предпазят, келтите гасели огъня в огнищата и се опитвали да изглеждат колкото се може по-страшно (обличали животински кожи и глави), надявайки се да изплашат привиденията. От тогава е минало много време и Хелоуин е по-скоро забавен празник, повод да се облечеш като приказен герой, популярна личност или в работната униформа на професия, която никога няма да практикуваш (сестрите и лекарите са най-желани).

Естествено, класиката повелява и страхотийки от типа на скелети, вампири, вещици, зомбита – но точно този тип традиционни костюми вече са клише. В момента колкото по-оригинален и забавен е костюмът ти, толкова по-добре. Даваме ви пример с някои от известните двойки и техните дегизировки. Може да ви послужат за вдъхновение в нощта, в която мъртвите слизат сред живите.

А ако не сте почитатели на комерсиалния дух на този празник, изчакайте до периода между Месни и Сирни Заговезни, когато родните кукерите – пак дегизирани в страшни маски и костюми, гонят злите духове.

1 КОМЕНТАР
1
Красимир Цветков
31 October 2014, 16:39

В България всеки ден е Хелоуин

ТВОЯТ КОМЕНТАР