Празник на божолето и френската кухня

eva.bg 19 November 2014

Както повелява традицията, младото вино се отваря всяка година на третия четвъртък от месец ноември. Това е повод за празник, който и българската публика споделя. Обикновено на тази дата Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК) организира мащабен коктейл. Тази година те решиха да разширят формата и да превърнат празника на божолето в празник на френската гастрономия и вина, достъпeн за широката публика. Веднага след традиционния коктейл в четвъртък вечер (20 ноември), на който посрещаме новото божоле, ще се организират два дни на френската гастрономия и продукти – на 21 и 22 ноември. Мястото на събитието, което се организира с подкрепата на Societe Generale Експресбанк, е пред Музея за история на София (бившите Минерални бани на София).

В две отоплени шатри българската публика ще има възможността да се срещне с представители на френската гастрономия и вина, които ще предлагат френски деликатеси: сирена, колбаси, сладкиши, хляб, шоколади, традиционни гофрети и палачинки, всичко поднесено със селекция от френски вина.

Посетителите ще имат възможност и да закупят директно от изложителите желаните продукти. Кулинарно шоу и циркови номера ще поддържат интереса и доброто настроение. Ще се предлагат и детски занимания и ателиета през целия съботен ден, за да могат децата да се възползват от събитието.

Изложението ще бъде отворено в петък, 21 ноември, от 11:00 до 21:00 часа и в събота, 22 ноември, от 09:00 до 21:00 часа.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР