Доктор Папазова за откритието Аква Пектин

Eдно шишенце е равно на няколко килограма ябълки, категорична е доктор Мария Генкова-Папазова

18 November 2014

Пектинът е известен отдавна като хранителна добавка. Той има толкова мощни биологични качества, че даже го наричат вълшебник. Открит е през 1825 г. във Франция и от тогава до сега изследванията са доказали, че има мощни антитоксични свойства. Така от нещо, което желира кулинарни продукти, пектинът излиза от хранително-вкусовата промишленост и влиза в медицината

Разбира се, изключително важно е в каква форма се произвежда. Опитвала съм да приемам пектин на прах. Става като дъвка, залепва по зъбите, по лъжичката, изобщо не е комфортно. При капсулата пък не се знае колко от нея ще се усвои от организма. Хранителната добавка Аква Пектин, която се появи отскоро, е единствената течна форма, при това създадена по високотехнологична безвредна методика със специална вода, получена чрез двойна осмоза. А когато е в течна форма, пектинът се усвоява най-добре

От двадесет години, откакто се занимавам с хранителни добавки, за първи път чувам за водоразтворим пектин. Изключително съм доволна, затова подкрепям продукта. Той е тестван на около 200 човека с много добър ефект, така че мисля, че имаме нещо наистина стойностно. Искам да подчертая, че в тази добавка става дума не за цитрусов пектин, а за ябълков, който се среща по-рядко и е с по-високо качество. Изпиеш ли едно шишенце Аква Пектин, все едно си изял няколко килограма ябълки.

Ябълковият пектин създава в червата сладка среда, подходяща за размножаване на полезните чревни бактерии. Тоест той не само не дразни лигавицата, благоприятства перисталтиката, изчиства от токсини и служи като противораков агент примерно срещу рак на дебелото черво, но поддържа и екологията на цялата чревна система. Освен това поради течната си форма навлиза по-лесно и в кръвта и чисти и регулира и там.
За тези, които четат внимателно етикетите, ще добавя, че стабилизаторите в продукта – калиев абсорбат и натриев бензоат, са абсолютно безвредни. Направи ми също впечатление, че подсладителят има печат „кашер“, сертификат за високо качество, който се дава след изключително прецизна проверка. Аз пия само добавки с  такъв сертификат.

Дозата пектин, която би трябвало да има в нашия храносмилателен тракт за детокс, за регулиране на мастната, въглехидратната и протеиновата обмяна, е около 3 г на ден на човек. В този течен продукт от 325 мл има 1 процент пектин, т.е. точно 3 г. Така че една бутилчица съдържа необходимото количество за деня. Добре е в началото да се изпие на три пъти, защото детоксичният ефект е изключително мощен и ако се изпие наведнъж, може да предизвика в началото подуване и къркорене на червата при хора, които са силно интоксикирани. Хората обаче трябва да са наясно, че за да може да се получи максималният ефект на регулиране на обмяната на веществата, добавката трябва да се приема по-дълго време. Производителите препоръчват шестмесечен курс, като предлагат възможност за абонамент с отстъпка в цената.

Аква Пектин може да се ползва и от деца. На по-малките е желателно едно шишенце да се дава за два дни. Добре е при приема да не се ползват метални лъжички, а дървени, а чашката да е порцеланова или стъклена.

За повече информация: www.aquapectin.com

6 КОМЕНТАРА
6
John
22 January 2017, 18:14

Първият течен пектин е получен в 1908 г. в Германия, а е патентован в Америка в 1913 г. Клиничните резултати (за ползата и вредата от пектина) са за опити с 10 до 20 грама пектин на ден.

5
gali_to
03 November 2015, 08:04

Подкрепям д-р Цонев,доверието ми в д-рПапазова много се промени в сравнение с годините,когато се увлякох по книгата"Зоната"...защо тая жена заложи на ТВ изяви и реклама на съмнителни продукти...спрях да я слушам.И без това сме постоянно атакувани от дистрибуторки..
.

4
gali_to
03 November 2015, 08:04

Подкрепям д-р Цонев,доверието ми в д-рПапазова много се промени в сравнение с годините,когато се увлякох по книгата"Зоната"...защо тая жена заложи на ТВ изяви и реклама на съмнителни продукти...спрях да я слушам.И без това сме постоянно атакувани от дистрибуторки..
.

3
gali_to
03 November 2015, 07:54

До #1:

Още коментари
ТВОЯТ КОМЕНТАР