Изкуство върху кожа

Тялото като платно, което може да превърнеш във всичко с малко повече въображение и с много търпение

eva.bg 26 November 2014

Не, това не са живописни картини или снимки на животни. Това са хора. Вгледайте се и ще откриете я човешка ръка, я крак или контурите на тяло в необичайна поза. Всичко е замаскирано толкова добре, че ще ви трябват няколко задълбочени погледа, за да разгадаете оптичната илюзия. Тялото като платно, което може да превърнеш във всичко с малко повече въображение и с много, много търпение.

Ема Фей е на 27 години от Лейчестър. Допреди три години тя имала свой фризьорски и козметичен салон. След това обаче се вманиачила по бодипейнт, постепенно усъвършенствала техниката си и в момента успешно продава принтове от серията си „Чудесата на природата“, сред които има паяк, морско конче, рак, жираф.

Целият работен процес по пресъздаването на дадено животно отнема средно около шест часа. В началото моделът заема нужната поза (понякога е толкова необичайна, че може да издържи само няколко минути в нея), за да може Ема да нанесе основните контури. И започва голямото рисуване. Тя използва водоразтворима боя. За щастие на моделите, през по-голяма част от времето те са легнали и се занимават с четене на списание или книжки. А шестчасовите усилия завършват с няколкоминутна фотосесия, когато крайният резултат се документира от фотоапарата.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР