Платформата

Farmhopping работи с координатори, които организират свои приятели, съседи и колеги да купуват заедно здравословна храна от избрани местни ферми

Елка Влаховска 20 November 2014

Михаил, Роси и Руслан са хората, които свързват високотехнологичния бизнес с устойчивото местно фермерско производство. На интернет платформата Farmhopping фермерите получават представяне на продуктите и практиките си.

Farmhopping работи с координатори, които организират свои приятели, съседи и колеги да купуват заедно здравословна храна от избраните местни ферми. Това са т. нар. кооперативи, сред които са и фирми от IT сектора, като Мусала Софт, Телерик и др. Всеки може да се присъедини по покана към съществуващ кооператив, за да получава здравословна храна, или да създаде нов с група приятели, колеги или съседи. На платформата Farmhopping човек може да намери и уникални места за почивка, курсове по пермакултура, уроци по езда и ръчно изработени предмети.

Емоционално начало

Всичко започва с едно пътешествие на Михаил, когато се натъква на чаровна местна ферма в полите на Пирин, където отглеждат каракачански овце. Съществуването на фермата е застрашено и на Михаил му хрумва, че може да я подкрепи, като дава месечна издръжка за две овце. Това своеобразно „осиновяване“ прераства по-късно в добре структурирана система за подкрепа на малки местни ферми чрез групово онлайн пазаруване на продукцията им в града.

Признанието

През юни, след силно и успешно представяне, Farmhopping се присъедини към „семейството“ на паневропейския инвестиционен фонд за млади екипи и стартъп компании Seedcamp, базиран в Лондон. Членовете му имат достъп до международно финансиране и контакт с предприемачи, мениджъри и професионалисти, както и до различни програми за обучение.

Подробна информация за фермите и за начините на пазаруване може да откриете на www.farmhopping.com.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР