Отвъд сенките

Дефилето със сенки „Погледни отвъд външността ми“ с колекция на Knapp се организира в подкрепа на хора с псориазис и цели да повиши толерантността на българите

24 November 2014

Хора с псориазис дефилираха на първото модно ревю със сенки у нас, което се проведе под наслов „Погледни отвъд външността ми“ и бе организирано от Асоциацията на хората с псориазис и псориатични усложнения (АХППУ).

Целта на събитието бе да се повиши толерантността на обществото към пациентите с псориазис, както и да се покаже, че псориазисът не е просто козметичен проблем, а сериозно системно възпалително заболяване, което може да доведе до много тежки усложнения. Близо 150 000 души у нас страдат от псориазис и често се сблъскват с неразбиране, предразсъдъци и дори страх, въпреки че псориазисът е хронично автоимунно заболяване и не е заразен.

Дизайнерите на Knapp представиха колекция специално създадена за събитието и вдъхновена от идеята за разкриване на красотата, която всеки притежава. Дрехите умишлено не прикриват засегнатите от псориазис части на тялото, а напротив – показват смело какво е да живееш с тази болест. Акцентът на модното ревю бе поставен върху непрофесионалните модели - мъже, жени и деца с псориазис, като водещата на събитието Мария Силвестър представи личната история на всеки един от тях.

ТВОЯТ КОМЕНТАР