Моята прекрасна Лейди

Подобно на приказната история на Кейт Мидълтън, манията към визията на Амал придоби застрашителни размери след сватбата й с Джордж Клуни

eva.bg 18 December 2014

Снимка: Getty images

Амал Клуни доскоро носеше фамилията Аламудин и бе позната като успешен лондонски адвокат. Но след като сложи халка на най-желания ерген в Холивуд, Амал внезапно се оказа новата глобална сензация, преследвана от всеки папарак, блестяща на кориците на списания, сравнявана с Джаки Кенеди и на крачка от статуса на модна икона

Подобно на приказната история на Кейт Мидълтън, манията към визията на Амал придоби застрашителни размери след сватбата й с Джордж Клуни във Венеция. Бялата й дантелена рокля, вдъхновена от 50-те, бе по-дискутирана от дългоочаквания избор на Анджелина Джоли, а създателят й Оскар де ла Рента въодушевено коментира: „Тя е жената, която всеки би искал да прегърне!“ Критиците пък подметнаха, че екзотичната красота на Амал (вероятно дължаща се на ливанския й произход), стройната й фигура и аристократичното излъчване са способни да дадат класа на всяка дреха, която 36-годишната госпожа Клуни реши да облече.

А тя наистина умее да се забавлява с гардероба си. Бизнес ежедневието й е далеч от монохромния дрескод – често оцветено от костюми и скромни рокли в женствените нюанси на синьо, виолетово, розово и кораловочервено. В свободното си от делови срещи време Амал кръстосва улиците на Лондон с прокъсани джинси или свободни щампирани панталони, широки плетени жилетки, черен бомбър или класически тренчкот в бежово. Допълват ги голяма чанта Balenciaga и задължителните слънчеви очила. А за блестящите вечери нейният добре обмислен и печеливш залог пада върху феерични рокли в червено и черно, подчертаващи перфектно поддържаните й коси и златист тен. Но какво всъщност определя стила й?

Мисис Клуни с лекота пристъпи до съпруга си на червения килим, потвърждавайки, че не е нужно да си звезда в Холивуд, за да разпръскваш ослепителен блясък
Тя е лоялна

Строг, елегантен и лаконичен, личният й стил е повлиян от ключовите за живота й моменти в различни точки по света – детството й в Бейрут, студентските й години в Ню Йорк, кариерата й на адвокат в Лондон. Изчистеният и втален силует, характерен за бизнес дамите в САЩ, прозира в семплите й рокли и костюми в един тон, комбинирани с ненатрапчиви аксесоари и липса на бижута. Американски дизайнери като Donna Karan, Jimmy Choo и любимият й Oscar de la Renta са комбинирани с прeдпочитаните от нюйоркчанките италиански модни къщи – Prada, Giorgio Armani, Dolce&Gabbana.

Космополитната атмосфера и непукизмът на Лондон се усещат в лежерния й градски стил, иронията при  избора на обувки, немалко винтидж находки (но с етикети като Chanel и Mouret) и чрез няколко предпочитани марки, базирани в британската столица – Stella McCartney, Alexander McQueen, Mulberry. Носталгията към арабския свят понякога прозира в ефирните шалвари и гащеризоните, инспирирани от кафтана, в микса на пустинните жълто-кафяви тонове с ярки принтове и сандалите с каишки, подходящи повече за някоя топла пясъчна ивица, отколкото за суровия асфалт.

Тя има чувство за хумор

Лесно ще го разпознаете, щом погледнете към бижутата й от пластмаса или обувките. Очевидната й слабост към последните е обединена под понятията комфортни, ниски и... различни. Понякога последното е съвсем буквално – както при женствения чифт Figini в розово и виолетово, или този с ярки флорални принтове. Колекцията й от оксфорд модели варира от класическите варианти в черно и бежово (но с изнeнадващо груб грайфер), до такива в сребристо или черно-бяло, но с червени връзки. А когато понякога реши да прибави няколко сантиметра към височината си, токът е прозрачен, метален или просто в ярък контрастиращ цвят.

Тя е секси

Кой би оспорил решението на социалната мрежа Tumblr да обяви Амал за „най-сексапилния адвокат на годината“, и то с коментара: „Тя е недостижим идеал на женствеността: едновременно потресаващо красива и безспорно успешна.“ Мисис Клуни с лекота пристъпи до съпруга си на червения килим, потвърждавайки, че не е нужно да си звезда в Холивуд, за да разпръскваш ослепителен блясък.

Семплите й вечерни рокли изпълняват съвършено мисията си – подчертават грациозната фигура на Амал и забележителната й усмивка. Всеки допълнителен детайл би бил излишен и като жена, осъзнаваща силата на присъствието си, нейните единствени аксесоари са лъскавите коси и сияещата кожа. Което пък ни припомня размишленията на големия Ив Сен Лоран: „През годините научих, че най-важното в една рокля е жената, която я носи.“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР