Къде е сърцето на дома

Нашата Коледа започва отрано с тиролски песни и греяно вино, твърди Миглена Стумбова, интериорен дизайнер и собственик на студио ШкафА

Елка Влаховска 21 December 2014

Снимка: Венцислава Василева

„Обичаме да прекарваме със семейството ми предколедните дни в Тиролските Алпи на Северна Италия и да караме ски. Нашата Коледа започва отрано с тиролските песни и греяното вино на обсипаните със светлина и цветове базари.

Там преди години открих много красива керамична ръчно рисувана лъжица и от нея започна декорацията на дома ни. Издирих фирмата-производител и си накупих гарафите за вино, оливерниците, различните съдове. Сега предлагам на почитателите на този декоративен стил разнообразни предмети за дома в двата магазина на Студио ШкафА. Колкото и да е в немилост у нас този провинциален стил, хората го харесват, защото създава усещане за дом, за семпъл и топъл живот.

Аз проектирах нашата кухня – и мебелите, и шкафовете с дърворезбата, и плота с ръчно правени италиански керамични плочки. За мен тук, в полите на Витоша, този стил е много подходящ.
Сърцето на дома са кухнята и трапезарната маса пред камината. Там посрещаме на Бъдни вечер роднините. Свекърва ми готви невероятни постни сарми и всички традиционни за този ден ястия. Аз държа да направя питката, защото обичам да меся хляб.

За Коледа пък се събираме с приятели и започваме от обяд да готвим и да пием вино. Не се сяда на маса, всеки е около плота в кухнята и се включва в приготовянето на салатите, платата със сирена, пълнената пуйка.
Има едно завръщане към натуралния начин на живот, към био продуктите и към това да си приготвяш храната вкъщи. Това са най-важните неща в живота – да сме здрави, да сме с близките си и да се събираме често с приятелите.“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР