Ах, тези луди тапети!

Дигиталната принт технология даде свобода на дизайна

Елка Влаховска 18 December 2014

Тапетите не са това, което бяха. Стените в интериора също. Ако допреди няколко години хората хвърляха луди пари, за да си направят каменни стени или стени с обработен суров бетон, сега е много по-лесно.

3D принт технологиите позволиха визуално да се постигне триизмерен ефект. Визията на суровия бетон вече е дизайнерско произведение. Каменните стени (а може да си изберете всякакви видове камъни) са гладки. Да не говорим за всевъзможните принтове с омагьосващ оп-арт ефект. Или за оптичната илюзия например, че имате бибилиотека на стената, а всъщност, ако прокарате ръка, ще усетите само гладкостта на стената.

Как става това? Чрез заснемане на реален обект и принтирането му върху винил, или чрез заснемане и допълнително дигитално обработване. Добрата новина е, че вече може да не се поръчват стандартните по размер ролки тапети, а принтове и размери по индивидуален проект. Това естествено стана голям хит в световната интериорна мода.

Италианската компания Wall&decò разработи и специални текстури на тапетите в сериите си WET и OUT, за да може творческата фиеста да се развихри докрай. Със супер дизайнерски и оригинални принтове може да облепите мокрите помещения. Те няма да пострадат от влагата или парата в банята. Това е системата WET. Най-голямото предизвикателство е обаче футуристичният тапет, с който може да облечете фасадата на дома. Системата OUT е изпробвана при неблагоприятни атмосферни условия и нито текстурата, нито шарката са помръднали.

У нас мостри на тапетите на Wall&decò може да намерите в Гамма дизайн, на ул. Парчевич 49А в столицата. Мостри на тапети с принтове на дизайнерски оформен суров бетон може да откриете в магазин Elle Home на бул. България 60. Тапети, които визуално са като каменни стени може да се поръчат чрез http://www.wallmuralrevolution.co.uk.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР