Тържеството на Маестра Кабаиванска

eva.bg 15 December 2014

Снимка: Светослав Караджов

Честит рожден ден, Маестра Кабаиванска! В деня, в който навършвате 80, EVA ви пожелава още дълго да носите и да раздавате светлина, красота и надежда, че за истинския талант няма прегради! Божественият ви глас, който ви направи най-известното сопрано на 20 век, днес има не само своите ценители, а и последователи.

Част от тях ще чуем заедно на благотворителния галаконцерт в НДК „Райна Кабаиванска представя звездите на операта“ на 18 декември. Той е кулминацията на честванията на юбилея на световната оперна прима и подаръкът, който най-прочутите ученици на Райна Кабаиванска и нейни стипендианти през годините – днес звезди на големите световни оперни театри, поднасят на своята легендарна Маестра.

Българската публика ще има уникалното удоволствие да чуе Вероника Симеони, Андреа Каре, Вирджиния Тола, София Соловий, Виктория Йео, както и по-младите Мария Радоева, Костадин Мечков, Анна Петричевич, Анаис Мехиас, Елиза Барберо, Чинция Киарини и Матео Дезоле. Концертът с участието на хора и оркестъра на Софийската опера под диригентската палка на маестро Найден Тодоров, в арии и ансамбли ще представи някои от най-големите шедьоври на оперното изкуство. Средствата от всеки закупен билет ще подкрепят следващото поколение млади оперни певци и каузата на Райна Кабаиванска да дарява своя опит и талант.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР