Подмладяващата „бродерия“, наречена тредлифтинг

Блазнеща е мисълта да се подмладиш без скалпел, но със същия ефект

Ваня Шекерова 24 January 2015

За това обаче трябва да помислиш преди законът за гравитацията да е разрушил дадените ти от Бога физически характеристики. И да избереш варианта за радикално и трайно подпомагане на кожата да се възстанови, стегне, освежи и както още там се нарича подмладяването й. Как? Хит в момента е терапията тредлифтинг, която разяснява за читателките на EVA д-р Елеонора Валянова, водещ дерматолог в Център по тредлифтинг към Hill Clinic.

Д-р Валянова, за кого е най-подходяща тази процедура?

Снимка Hill Clinic
Мезоконците са универсално средство за подобряване на всяка кожа с променена еластичност, загубила тонуса, с бръчки и отпускане. Преди всичко трябва да се постави диагноза на едно лице. Опитният дерматолог знае как да подходи към индивидуалния проблем и да постигне уплътнение и лифтинг, да ревитализира и изглади третираната зона.

Обяснете простичко и ясно в какво се състои тредлифтингът!

Това е процедура, при която под кожата, субдермално, се вкарват с помощта на много тънки игли специални напълно резорбируеми конци. Тяхната основна роля е деликатен лифтинг, засилена микроциркулация, която да подобри структурата на дермата и да я уплътни. Лицето запазва своите черти, като в същото време се постига по-млад вид, по-стегната кожа.

Мезоконците се ползват успешно и за моделиране на тялото. Прилагат се предимно в зони като корем, дупе, вътрешна част на ръцете, колене. Поставени в акупунктурни точки, могат да предизвикат разграждане на мастната тъкан (липолиза), да редуцират обема, да оптимизират мускулния тонус, да дренират зоната и да помогнат при висцерално затлъстяване.
 
С един вид конци ли се постига ефектът в различните части на тялото?

Мезоконците, с които работим в България, са най-добрият в момента в света продукт, създаден на основата на полидиоксанон и поликапролактон специално за естетика. Полидиоксаноновите конци са гладки, спирални и дабъллифт Barb.

Първите са основно за армиране и подобряване качеството на кожата, заглаждане на по-фини линия и бръчици, подобряване състоянието на марионетния ъгъл, леко повдигане на веждите. Те действат дългосрочно, стимулирайки производството на собствен колаген, и се смята, че лифтинг ефектът от тях продължава около 2 години.

Спираловидните конци се поставят основно в зони като скули, бузи, за повдигане на вежди, двойна брадичка, както и в ръце, деколте, над коленете. Моделират обеми и имат по-изразен лифтинг ефект.

Третият вид Barb са категорично лифтинг конци с моментален резултат, още при самото им въвеждане в кожата се забелязва видимо повдигане. Зъбчетата им се фиксират с подръпване и захващат структурите. Трите вида конци са абсолютно съчетаеми, могат да се поставят в различни зони според нуждата.

Болезнена ли е процедурата?

Процедурата е атравматична, за да се редуцира евентуалната болка, поставяме анестезиращ крем.

Колко време трае една процедура?

Процедурата трае от 40 мин. до един час, което включва и анестезията от 20 минути.

Колко конци се въвеждат през това време върху лицето например?

Обсъжда се с пациента желаният резултат, който може да се постигне с 20-30, а понякога броят може да е и 50 в комбинация.

следваща страница »
3 КОМЕНТАРА
3
гост
03 June 2016, 21:48

и при Денкова не пробвайте

2
guest
21 February 2015, 15:04

опитайте, дами... само да не е при д-р Валянова

1
MEI
03 February 2015, 15:27

ISKAM DA OPITAM.....

ТВОЯТ КОМЕНТАР