Историята на К.

Калина Паскалева придоби бързоликвидна национална популярност след участието си в Big Brother All Stars

Адриана Попова 21 December 2014

Снимка: Личен архив

Досега тя беше известна в известни кръгове с журналистическите си разследвания за подземния свят, излизали във вестник „168 часа“ (Калина е завършила журналистика). Често под псевдоним – „за да не ми плиснат чаша с киселина“. И с репортажите си за светските среди, които прави за предаването на Николета Лозанова.

И със сборника разкази „Дневниците на една курва“ (ИК „Апостроф“), чийто първи тираж се изчерпа за 6 месеца.  

Калина всъщност влиза в телевизионно риалити за втори път. Преди няколко години тя участваше в „Островът на изкушението“ по Нова тв като една от изкусителките. Влизането си в All Stars смята за експеримент – дали наистина е толкова силна, колкото си мисли, попадайки в затворена среда с хора, които не са й близки.

Съдбата на Калина е интересна. Учи в Английската в Пловдив. Семейството й я държи строго. Казарменият режим учене-вкъщи й идва в повече и я избива на побойничество. В „Дневниците“, които съдържат и автобиографични разкази, описва как 14-15-годишна е удряла шамари на свои връстнички. Сега изпитва неудобство от детската си агресия.

Когато е на 17, баща й почива. Калина пропада в отчаяние и тъга и точно тогава я намира „нейното момче“, което се занимава с незаконен бизнес. „Влюбих се, защото той успя да ме съживи. Покрай него се запознах с ъндърграунд средите. Хората видяха, че може би съм добър човек и ми останаха приятели до ден-днешен.“ Признава, че се познава с някои от най-големите босове на сенчестия бизнес. Не казва имена. Уважава ги повече от „мамините синчета“, защото притежават достойнство.

„При мамините момченца всеки плете интриги, гледа да оплюе другия, за да преспи с някоя известна манекенка. Те са потискани от родителите си и трупат агресия, която трябва да избие някъде. Обикновено – като унижават момичетата. Не намирам друга причина да си сменяш гаджето всеки месец. Ти в живота си не си постигнал нищо, но взимаш едни 10-15 хил. от вашите на месец, за да си плащаш охраната. Която е всичко друго, но не и охрана – разходи ми кучето, занеси ми дрехите на химическо. Реално тези мамини синчета от какво ги пазиш? Доколкото знам, хората от организацията с отвличанията са вече заключени. Виждала съм в заведение 18-годишно момче с четирима гардове. Защо? Нали всяка дискотека си има охрана?“

Сегашната работа на Калина за светското предаване я сблъсква постоянно с вървежни момчета и момичета, но симпатиите й към повечето от тях не надскачат 2-3 градуса по Целзий, намира ги за лицемерни и повърхностни:

„Ходя на светски партита, снимаме новите плеймейтки като Биляна Евгениева. Много е известна напоследък, и с какво – с това, че след конкурса „Мис Плеймейт“ се сгоди за Христо Сираков. Нито го познавам, нито имам нещо против него. Но той е над 50, а тя е на 20 и няколко, вече с дете. В следващия момент се запознава някъде с Благой Георгиев. Ние ги хванахме да се целуват. Това ли ти е целта в живота? Да си сгодена за възрастен човек, да ти купи лисиците и скъпите чанти за 3-4 хил. лв. След това излизаш на снимки с футболист и си топ ъв дъ топ.“

Книгата на Калина е написана точно с такава цел – да покаже на младите момичета каква е цената да станеш известен, за да преценят дали са готови да я платят. Тя твърди, че разказите вътре описват светските кариери на реални жени, някои от тях доста популярни. Те й ги разказвали лично. Историите са събирани 10 години – от 2004-а до 2014-а. Калина смята, че за това време нещата са се влошили, защото самите родители вече се вълнуват само от това момичето им да си намери мъж с много пари на момента, а не „мъж с перспективи“ по думите на собствената й баба.

„Аз също съм живяла в тези години и имам какво да кажа от собствения си опит. Случвало ми се е един господин да насочи пистолет към мен и да ми каже, че ще ме гръмне в капачките, ако не си тръгна. Казах му – стреляй, но нищо не стана. Казвали са ми – ще те подстрижа нула номер. Не е идеята да напиша историите на няколко момичета, да си измия ръцете и да кажа, че съм невинна.“

Дава си сметка, че по пътя е загубила нещо от себе си. „В една от историите се разказва за моето бивше гадже от ъндърграунда, което почина. Ако го приемем за загуба, да, него вече го няма, загубила съм любовта в онзи момент.“ И част от илюзиите си за любовта е загубила, защото докато се е движила в мъжки компании, е виждала как мъжете звънят на жените си и как ги лъжат. Затова сега поставя под съмнение всичко, което може да чуе от човека до себе си.

Иска обаче да й се случи любовта. Като тази на баба й и дядо й, които преди месец са празнували 60 г. от сватбата си. „Ти знаеш ли какво е това една жена да е спала само с един мъж през целия си живот? И до ден-днешен те заспиват, хванати за ръка. А сред познатите ми не съм виждала 15-годишен брак без изневяра. И затова колкото повече анализираш, толкова повече те е страх какъв ще е твоят мъж. Не живея в илюзии. Не мога да кажа, че не вярвам в любовта. Но е трудно.“

Калина всеки ден получава във фейсбук съобщения от млади момичета, които са прочели книгата й и са й благодарни, защото вече знаели какво ще им се случи, ако поемат по пътя на героините й от „Дневниците на една курва“. Казват, че който е предупреден, той наполовина е спасен. Дали?

1 КОМЕНТАР
1
Венета
27 December 2014, 09:59

Всичко е добре на приказки, обаче тя самата излиза с имиджа, който уж иска да изобличи. Само погледнете снимката...Дали гледайки образа й го асоциирате със стилна, културна и премерена жена или с курва? И тези момичета, които се впечатляват и възхищават от нея и решат да й подражават - на какви точно ще приличат, и съответно, какво бъдеще ще привлекат към себе си?

ТВОЯТ КОМЕНТАР