Пансион за благородни девици

Има ли нещо по-трогателно от руменината на бузите, намекваща за свенливост? С един замах на четката постигате романтична визия

Свобoда Сидерова 29 January 2015

Vivienne Westwood

Аристократичната бледност не е ключов момент от зимния грим. Prabal Gurung, Diane von Furstenberg и Michael Kors близват скулите със слаб пламък, който сякаш идва отвътре. За максимално естествена руменина се смесват два нюанса кремообразен руж. В концепцията baby face отлично се вписват прасковено и розово. Друг важен момент: фокусът не е само върху изпъкналата част на скулите.

Очертават се целите „ябълки“ ( A Detacher и J. Mendel) или се обхващат и слепоочията (Matthew Williamson). Макиажът, както и модата, често изпада в крайности. Според Vivienne Westwood не е проблем размазаното червило като след страстни целувки да попадне и на скулите (Red Label). Другата идея на „бабата на пънка“ – червени кукленски петна, доказва, че punk is not dead!

С леката ръка на визажистите ружът е едва ли не must have на сезона. Както следва от името Caresse, Joues Contraste на Chanel еднакво нежно милва скулите и очите. Отговаряйки на изискванията на nude, Blush Prodige на Clarins прави въпроса къде да намерите идеалното средство за „макиаж без макиажа“ излишен. В тон с посветената на операта коледна колекция на Guerlain, палитрата със забавното име Petrouchka (визира се „Златният петел“ на Римски-Корсаков) е на два „балкона“. На долния ще откриете 4 нюанса руж с матов и перлен финиш.  

Съвети на гримьорите

Лойд Симондс, артдиректор на YSL

„Кремообразният руж се нанася веднага след хидратанта. Ако е компактен, изчакайте кремът да попие и отнемете излишъка с матираща салфетка или напудрете.”   

 

 

 

 

 

 

 

Никола Дежан, артдиректор на Givenchy

„Ако цветът на ружа e прекалено ярък, отгоре нанесете полупрозрачна пудра. Едновременно ще фиксирате и макиажа.”

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР