Дневници на безкрая

Нетипична наша изложба събира българите във Виена - “Дневници на безкрая“ гостуват в „Дом Витгенщайн“

24 January 2015

По покана на българския културен институт във Виена „Дом Витгенщайн“ изложбата „Дневници на безкрая“ заминава за австрийската столица. Фотографът и оператор Красимир Андонов и журналистът и писател Мила Иванова представиха съвместния си проект за първи път миналата година в столичното SOHO. По-късно изложбата им от фотографии и текстове обиколи няколко български града, за да се върне в края на 2014-а в столичната зала „България“ редом до илюстрациите на Ясен Григоров.

Откриването на „Дневници на безкрая“ в „Дом Витгенщайн“ ще се състои на 27 януари в 19 ч. и ще бъде съпъствано от четене на текстове из блога на Мила „Солунска 16“. Изложбата може да бъде разгледана до 20 февруари 2015 г.

„Проектът е нетипичен и много личен“, признават двамата автори. Той включва черно-бяла серия от фотоси на Красимир и текстове на Мила, които са фотографирани от него по начина, по който са създадени – като реални писма, бележки и извадки от дневници. И макар изложбата да представя над 25 работи в рамки, целта да се съберат фотографии и думи е именно с цел да отпаднат всякакви рамки. Вълнения, осезания и размисли на един фотограф и на един пишещ се събират, за да говорят по един-единствен начин – с докосване. Лично. На всеки, който ще се познае в някоя страница от дневника. На всеки, който ще се почувства част от безкрая. „Затова проектът е колкото личен за нас, толкова и за всеки, който ще се докосне до него“, казват Мила и Красимир и се надяват, че изложбата им ще събере в „Дом Витгенщайн“ множеството българи, избрали Виена за свой дом. Защото безкраят няма край, но може да бъде докоснат...

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР