Ненчо Балабанов имитира Борисов, играе с Бандерас

Гледам клипчетата, в които актьорът Ненчо Балабанов имитира Бойко Борисов, и умирам от смях. „Карам си спокойно, щото преди това съм си построил магистрали!“ Все едно слушаш Борисов, да

Ирина Иванова 15 February 2015

Последното клипче Ненчо е снимал със собствения си телефон в собствената си кола. Бързал за участие в RIU Правец, когато пред него се завъртели два камиона и станало страшно задръстване. За да се разсее от притеснението, че ще закъснее, решил да запише клипче, в което той в ролята на Бойко Борисов размахва пръст на всички служби, отговорни за разчистването на пътищата. Когато пристигнал в комплекса, Ненчо качил клипчето във фейсбук и... мрежата се взривила буквално. Фантастичната му имитация събрала хиляди лайкове.

Ненчо Балабанов е завършил актьорско майсторство за куклен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, занимава се с дублаж, снима в реклами, през годините е пускал няколко сингъла, участвал е в много от продукциите на Nu Boyana Film Studio. Можете да го гледате в ролята на Аладин в едноименния хитов мюзикъл на сцената на Музикалния театър.

В пъстрата му биография особено интересен ни се стори един факт –  навремето си е изкарвал джобни, като е... опрашвал слънчогледи. „Слънчогледите се садят на единия ред женски, на другия – мъжки. Този, който ги опрашва, минава и с ръце ги тупва един в друг, така че да се случат нещата“, – обяснява ни Ненчо.

Ненчо, как ти се отрази светкавичната слава заради клипчето ти с имитацията на Бойко Борисов?

Много отдавна в компания се шегувам с Бойко и не само с него, но и с други образи като Иван Костов и Вежди Рашидов например (демонстрира ми и отново е съвършен – б.а.), но никога досега не ми беше хрумвало да публикувам клипчета. Правя го спонтанно, без сценарий и за кеф, а не като сериозна критика.

А суета има ли в цялата работа?

Не, никаква. Преди време ми предложиха да снимам реклама за хемороиди и мои състуденти от НАТФИЗ ми се нахвърлиха – ама как ще снимаш реклама за хемороиди! После ще те спукат от майтап! И аз им казах – много ми е странно това, което говорите. Ние сме актьори. После се оказа, че дори не ме викаха за „ролята“ на човека с хемороидите, а за тази на спортиста, на готиния. Но дори и болния да играеш, какво толкова! Това е роля. Много е страшно да изгубиш чувството си за хумор и себеиронията си.

Ама хайде! И Шекспир е писал за хемороиди. В Музикалния театър играеш главната роля в един страхотен спектакъл – „Аладин“. Разкошна сценография и костюми и пеете страхотно!

Много ми харесва, че там изпълнявам един силно драматичен монолог. Сега правят опити спектакълът да бъде заснет като филм.

Занимавал ли си се преди това с музика?

Завърших техникум по електротехника, после кандидатствах едновременно в НАТФИЗ и в Нов български университет, специалност поп и джаз пеене. Приеха ме и на двете места, но избрах НАТФИЗ.

Разбрах, че през годините си пускал няколко парчета. Признавам, не съм ги чувала.

Не си, защото не им правих клипове, а едно парче без клип има кратък и безславен живот. В момента с Мага, който е изключителен аранжор и ми е приятел от години, готвим страхотна песен – Happy End се казва. Предстоят снимките на клипа.

Иначе съм писал песни за доста хора. Когато бях студент първи курс в НАТФИЗ, написах едно парче за Васил Найденов – „Вали“. Беше първата му песен с по-модерно звучене. Лично той ми се обади с предложение за съвместна работа.  

Какво ти предстои освен работата около парчето Happy End?

Очаквам старта на новия сериал „Връзки“, в който се снимах. Започнах да водя по БНТ детско предаване – „Милион и две усмивки“. Имам роли и в продукциите на Nu Boyana Film Studio. Миналото лято снимахме около 30-40 дни тук филма Automata с Антонио Бандерас.

Търсеха куклени актьори да водят роботите – роботи в реални размери, проектирани от испански инженери, но направени от българи в Nu Boyana Film Studio. Торсът на робота е закачен за нас по специален начин и ние го движим. Ходехме си с роботите по пясъци, открити мини, каменоломни...

После по компютърен път се „изтриват“ телата на актьорите и остават само роботите. Аз и още един от актьорите с роботите бяхме поканени на световната премиера на Кинофестивала в Сан Себастиан, един от най-големите в света. За мен това беше изключително преживяване и мисля, че се получи прекрасен филм.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР