Скъпи Свети Валентин...

… излизаш ни много скъпо

eva.bg 13 February 2015

Утре е Свети Валентин, празникът на любовта, която би трябвало да е безценна. А всъщност именно на този ден ни излиза доста скъпо. Няма да ви убеждаваме, че не е нужно да има празник, за да направите подарък на любимия. Нито, че не е нужно да му подарявате каквото и да е, за да му покажете, че го обичате. Ще ви запознаем с част от статистиката, която доказва, че Свети Валентин е един от най-скъпите празници - индустрия за 15.7 милиарда долара само в САЩ. Ето и доказателствата.

Всяка година на този ден се продават над 36 милиона кутии с шоколадови бонбони във формата на сърце. Купуват се цветя за над 1.7 милиарда долара и се подаряват над 189 милиона рози. 73 процента от хората, които купуват цветя са мъже. Любопитен факт е, че 15 процента от жените сами си изпращат букети. Купува се шоколад за над един милиард долара. Подаряват се над един милиард валентинки, което след Коледа прави този празник най-печелившият за бизнеса с картичките. Една трета от валентинките са придружени и с подаръци.

Компанията Durex отчита най-високи продажби на презервативи именно на Свети Валентин – с 20-30% повече от средните. Но очевидно пак не са достатъчни, защото през март пък се продават най-много тестове за бременност. Над девет милиона собственици на домашни любимци купуват подаръци за животните си в деня на влюбените. 53% от американките са готови да зарежат приятеля си, ако не им подари нищо за празника. 85% от французойките искат да получат пръстен. Затова не е изненада, че се харчат 3.5 милиарда долара за бижута. На този ден в САЩ се правят 220 000 предложения за брак, което е 10% от предложенията за брак за цялата година. Ресторантите са препълнени. Във Великобритания 37 милиона двойки излизат на романтична вечеря.

И ако тази статистика все още не ви е отказала от намерението ви да се влеете в потока от консуматори, побързайте – шоколадът и цветята може да свършат.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР