Стари муцуни

Понякога „другите“ звезди са по-интересни и от най, най-горещите такива

Ирина Иванова 17 February 2015

Лора Дърн

Снимка: getty images/guliver

На 22 февруари с надеждата, че ще имат възможността да произнесат благодарствена реч със заветната Оскарова статуетка в ръце, в Долби Тиътър ще влязат много големи звезди – Джулиан Мур, Майкъл Кийтън, Бенедикт Къмбърбач, Ема Стоун. Ще влязат обаче и неколцина страхотни актьори, които отдавна не са „на дневен ред“ или пък просто в България са сравнително непознати. Представяме ви някои от тях с идеята, че понякога „другите“ звезди са по-интересни и от най, най-горещите такива.

Лора Дърн, забравената муза

Номинирана е за поддържаща женска роля за филма Wild (див, диво – от англ.). „Диво“ е кармична дума в кариерата на Лора Дърн. Преди 25 години тя покори Холивуд с филма на Дейвид Линч „Диво сърце“, в който си партнира с Никълъс Кейдж. И ето я сега отново в играта за Оскар с филма Wild, където играе болната от рак майка на главната героиня Черил (в ролята е Рийз Уидърспун). Журналистите, взимали интервю от Лора Дърн във връзка с този филм, твърдят, че за първи път виждат актриса от такава класа да плаче всеки път като дете, щом говори за ролята си. 48-годишната Лора признава, че има поне три причини да го прави. Първата е, че героинята й във филма обожава конете, а самата тя е прекарала детството си „на кон“. Същевременно посещавала и актьорски курсове, тъй като и двамата й родители са актьори. Един ден майка й я принудила да избере една от двете си страсти. „Избрах актьорството и затова сега плача“, казва Лора хем сериозно, хем на шега. Втората причина е, че неведнъж й се е налагало да посещава психотерапевт и че винаги в крайна сметка се е стигало до лекарства. „Следващия път обаче просто ще тръгна на път“, казва тя, визирайки начина, по който дъщеря й във филма Черил се справя с мъката от загубата на майка си. Актрисата обаче има и трети повод за сълзи. „Вече твърдо започнаха да ми дават само роли на майки. Скоро ще премина в графата баби“, шегува се тя. Лора Дърн бе официално сгодена за Били Боб Торнтън, първия съпруг на Анджелина Джоли, и според клюките именно той е голямата й любов.

Патриша Аркет, странната птица

Номинирана е за поддържаща женска роля за „Юношество“ (Boyhood), необичаен филм, тъй като е сниман в продължение на 12 години. Патриша е от голяма и стара актьорска династия, а във вените й тече еврейска кръв. Аркет са свободни духове – в Холивуд всички го знаят. Израснала е в хипи комуна и все още е хипи в сърцето си. „Някои хипита от комуната с годините станаха юпита, не и ние от семейство Аркет“, обича да казва Патриша. Любовната й история с Никълъс Кейдж е известна в цял Холивуд. Двамата се срещат, когато тя е на 18. Кейдж й предлага официално брак в деня на запознанството им. Женят се наистина, но 9 години по-късно. Междувременно тя се омъжва за един аржентински музикант, Енцо Роси, ражда му син. Месец след раждането двамата се развеждат. Във филма „Юношество“ героинята й е пребивана от мъжа си. „В действителност никога не бих допуснала подобно нещо. Щях да скоча и да му забия вилицата в главата“, заявява актрисата.

Отново гей - Нийл Патрик Харис

Нийл стана суперзвезда в Америка с участието си в ситкома „Как се запознах с майка ви“, спечелил стотици фенове и в България. Той е на 41 г. и е много рус, много секси и страшно забавен. Неслучайно Американската филмова академия го избра за водещ на Оскарите, който да замести великолепната Елън Дедженерис. През 2011 г. Нийл и мъжът до него (да, дами, той е гей) Дейвид Буртка признаха за трудния път, по който са се сдобили с близнаците си. Те намират анонимен донор на яйцеклетки след дълъг процес на проучване, а след това попадат и на сурогатна майка, която и преди е помагала на гей двойки да си имат деца. После оплождат две яйцеклетки – едната със сперматозоид и от Нийл, другата – от Дейвид. Голямата изненада е, че и двете оплождания са сполучливи. Децата много си приличат, и макар че не са истински близнаци, никой от бащите им не може да разбере кое на кого е.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР