Право на бягство

Или размишления на тема „нужно ли е еднодневно спа вкъщи“

Свобoда Сидерова 25 February 2015

Да, нужно е. Най-малко заради твърдението, че както започнете годината, така ще ви върви. А най-много, в случай че: плаченето на рамото на приятелка не помага; водите разговор по няколко линии и връщайки се към първия, забравяте с кого е; мерите дрехи половин час, докато разберете, че няма какво да облечете; и без хормонална буря светът е все така ужасен; шопингът вече не е антидепресант. Позната картинка? Изход от положението е домашното спа. За да сте сигурни, че ще ви „събуди“ от кошмара, се иска

Правилно планиране

Първо, подарете си поне половин ден. Пратете мъжа на лов, а децата при майка си. Кажете й, че отивате при приятелка, а на нея – че отивате при любовник. Второ, формулирайте целта – тонизиращ или успокояващ ритуал. Трето, разделете апартамента на две зони – „водна“ и за отдих. Четвърто, изключете смартфона и се отдайте на глезотии.

Детокс

Морската сол е идеална не само за шлифоване на кожата, но и за дълбоко очистване на порите и елиминиране на токсини. Благодарение на високото съдържание на минерали ефектът граничи със седмичен отпуск на морето. Ако ръбчетата на кристалите ви създават дискомфорт, добавете малко топла вода и ще се окръглят. Соленият скраб може да се използва и като соли за вана. Включените в състава масла пък спестяват допълнително овлажняване  след масажа. Плюс на Dead Sea Salt Passion Fruit на Premier Dead Sea е тонизиращият аромат на маракуя.

Вана на Клеопатра 

Един от безотказните начини да разкрасите кожата. Дори не е нужно да пълните ваната с магарешко мляко. Eфервесцентните „захарчета“ Bain de Lait Indoceane на Thalgo трансформират водата в млечна. Докато екстракти от водорасли изглаждат кожата и действат антиоксидантно, вие се наслаждавате на деликатния аромат на скална роза и портокалов цвят. След като излезете от ваната, не се обливайте под душа, за да може кожата да абсорбира напълно съставките.

Аромакология

Благотворното влияние на ароматите върху самочувствието и настроението е известно отдавна. Ако нанесете преди сън релаксиращия крем за тяло Aromachologie Relaxing Body на L’Occitane с ненатрапчив цитрусово-лавандулов аромат, дължащ се на 5 етерични масла, Морфей ще ви вземе в обятията си след 10 минути. Не по-малко ценно е съдържащото се масло от сладък бадем, което затвърждава резултата след ваната.

Омасляване

Маслата са древна рецепта за красота, възродена за нов живот. В което няма нищо чудно. Освен че подхранват кожата, коктейлите укрепват защитните й функции и предотвратяват загубата на влага. L’Huile Revitalisante на Darphin с право може да се нарече суперсредство за лице, тяло и коса. Маслата – 4 етерични и 9 растителни, и омега 3, 6, 9 го правят незаменимо, особено през зимата. По петите го следва подхранващият „нектар“ Aromessence Marjolaine на Decleor – 1 етерично и 3 растителни. Внимание: при лицето предварително стоплете маслото на дланите, поднесете към носа и вдишайте. На тялото се нанася на влажна кожа или с влажни ръце, за да проникнат съставките по-дълбоко. За косата са достатъчни няколко капки.

Апитерапия

Продуктите от пчеларството са незаменими не само при заздравяване на рани, но и при микроразкъсвания на ниво дерма. Възстановяващата гел маска Abeille Royale Repairing Honey на Guerlain с пчелно млечице и мед от остров Уесан поразява и с необичайна текстура – оцветена в бледожълто сметана, от която ви се иска да загребете с пръст. Послевкусът на sleeping маската (с нея може да се спи) е приятен във всички аспекти: бръчките са изгладени, а вие излъчвате аромат на мед.

Завършвайки с водните процедури, не бързайте да се връщате към всекидневните задачи. Медитация, чаша вино, фреш или зелен чай. Или просто тишина и абсолютно нищо-не-правене.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР