Бърз преглед: London Fashion Week

Седмицата на модата в Лондон е втора подред във вълнуващия едномесечен маратон, чиято главна тема е следващият студен сезон: есен-зима 2015/ 2016. Ето акцентите накратко:

25 February 2015

Erdem е бранд, който винаги има с какво да ви изненада и за следващите студени дни заложи на леко драматичен и приказен нюанс в колекция, преливаща от тежки дантели и цветни апликации, миксирани със силно контрастиращи текстури.

Peter Pilotto ни разкри сантимента си към 60-те и то през призмата на носталгията към детските години, настолните игри и бунтът на ярките фулмастери. В пълен контраст с ефектните щампи бе вдъхновението на Giles – готически костюми за мистериозни и крайно сериозни дами.

Ссвежест и пасторален чар добави в лондонския пъзел Burberry, продължавайки водещата тема на лятото – епохата на 70-те, с привичните й детайли като велур, пачуърк, ресни и флорални принтове.

Романтичният щрих бе добавен от Christopher Kane – блясък и суров метал допълваха полупрозрачните волани, благородните силуети и ярките зигзагообразни принтове върху връхните дрехи. Последните спокойно можете да комбинирате с моделите на Jonathan Saunders и неговите характерни оп-арт щампи и психеделични рисунки. Уви, такива не видяхме в колекцията на Mary Katrantzou – нейното ново призвание е играта с разкошни антични тъкани и бродерии. И, признаваме, тя очевидно е много добра в стратегическото разгъване на таланта си.

За финал, Paul Smith ни показа майсторско отношение към кройката и силуета, концентрирайки вниманието си върху мъжките елементи в дамския гардероб. Класическа форма на лукса, без нужда от двоумения.

ТВОЯТ КОМЕНТАР