Изабел Бийти пред EVA

Леля ми Шърли Маклейн е по-интересна от всяка книга, казва дъщерята на Анет Бенинг и Уорън Бийти

Лилия Илиева 28 February 2015

Снимка: Jean-Luce Huré за Le Bal des débutantes

От четирите краища на планетата в Пале де Шайо в Париж се стекоха дъщерите на световния „каймак“ – едри бизнесмени, аристократи, холивудски звезди. Поводът беше Балът на дебютантките – обявен от сп. Forbes за едно от 10-те най-бляскави и значими светски събития. Той събра 23 момичета на възраст между 15 и 22 години, техните родители и кавалерите им. Традицията на Бала на дебютантките в Париж е подновена през 1992 г. от една от най-именитите пиарки във Франция и в света Офели Ренуар. Вдъхновен е от някогашния обичай на европейската аристокрация в деня на 18-ия им рожден ден момичетата от „добри семейства“ да бъдат представяни на краля.

Тази година сред 400-те гости на събитието блестяха внукът на Жан-Пол Белмондо – Виктор, пряката потомка на кралица Виктория – Ела Маунтбатън, правнучката на белгийския крал Леополд Трети – Александра Монкада. И още най-голямата дъщеря на Джейми Фокс („Джанго без окови“) – Корин. Балът беше открит от наследничката на Луи XIV – принцеса Елизабет Бурбон де Парм, която танцува валс на Щраус с баща си принц Шарл-Еманюел. Събитието беше благотворително в полза на асоциацията „Деца на Азия“. От 2009 г. така се осигурява образованието на 1100 момичета в неравностойно положение в Лаос и Филипините. 

В центъра на медийното внимание се оказа 17-годишната дъщеря на холивудските звезди Анет Бенинг (56 г.) и Уорън Бийти (77 г.) – Изабел. Най-голямата й сестра Катлийн не е била представяна като дебютантка, защото преди години си смени пола и се превърна в Стивън (тема, която семейството не обича да коментира). Пред EVA Изабел Бенинг каза: „Признавам, отначало не бях възхитена от идеята да участвам в бала. Представях си, че е леко скучно аристократично събиране. А всъщност то е събитие с международен ранг, много тренди и свързано с модата, при това - в Париж. А Париж е магия!“ Баща й се оказа ангажиран със снимки на филм и Изабел беше на бала с майка си. Ето какво сподели Изабел Бийти за EVA:

Мис Бийти, как се чувствахте по време на бала?

Всичко ми хареса: месецът на подготовка преди събитието, невероятните ни рокли, пробите. Моята прекрасна тъмносиня рокля беше на Elie Saab. Избрах да я направи той, защото умее да подчертае даденостите на жените, а аз съм доста женствена. Хареса ми и това, че репетирах валс сама в стаята с обувките Louboutin. Уикендът в Париж с майка ми също беше много вълнуващ, срещите с великолепни хора от целия свят и това толкова специално събитие! Още се приземявам.

Какви партита харесвате?

Всички, аз съм на 17. Харесвам и спокойните в Ел Ей, и бляскавите събития като Бала на дебютантките в Париж! И семейните ни събирания, и купоните с приятели.

Анет и Уорън са женени от 1992 и имат четири деца: Стивън (22), Бенджамин (20), Изабел (17), и Ела (14).
За какво мечтаете?

За кариера, успешна и интересна, колкото на родителите ми и на леля ми Шърли Маклейн. Семейството ми ме вдъхновява, защото са силни и различни личности! Надявам се да докажа, че съм талантлива, колкото и родителите ми. Мечтая да бъда режисьорка. Хармъни Корийн (режисьорка от американското независимо кино) и Терънс Малик (режисьор на „Тънка червена линия“) са моите ментори.

Какви са предимствата и недостатъците на това да бъдете дъщеря на Анет Бенинг и Уорън Бийти?

Те преди всичко са ми майка и баща. Приятно ми е всичко с тях, и в същото време бих искала да съм сама, като всеки на моята възраст!

Чели ли сте книгите на леля си Шърли Маклейн?

Не съм още. Тя самата е много по-интересна от всяка книга!

Най-важното, което сте научили от родителите си?

Просто да съм себе си. Моята майка е много интелигентна, много земна и подкрепяща! Тя е мой идол, най-силната жена в живота ми.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР