Из Наръчника за стил на една парижанка

Инес Де Ла Фресанж е безупречна със своите стилни комбинации за ежедневието

eva.bg 05 March 2015

 

Как да носим:

Блейзер

Да: Главната задача на сакото с мъжка кройка е да подчертае женствеността ви. Можете да го носите пристегнато с колан и с леко навити ръкави. Денем в комбинация с джинси или панталон в контрастен тон, а вечер – с панталон в същия цвят. А за по-секси настроение изберете дантелен или копринен топ с тънки презрамки.

Не: Комбинацията с мини пола „убива“ интригата в тоалета. Ако го носите с риза – никога не изваждайте яката й над реверите на сакото. И запомнете – размерът на блейзера трябва да отговаря на фигурата ви.

Тренчкот

Да: Важното е тренчкотът да изглежда убедително, а вие – сякаш го имате цял живот. Носете го с джинси, прав панталон или малка черна рокля – всъщност с каквото си искате! Можете да наберете ръкавите и леко да повдигнете яката. Не закопчавайте колана като прилежна ученичка – вържете го на небрежен възел!

Не: Въпреки произхода на тренчкота не се увличайте в стила милитъри. Избягвайте дългите поли, за да не изглеждате твърде „монументално“. Предвзетият трикотаж, перлите и диадемите в комбинация с тренч ще ви отделечат от добрия вкус.

Тъмносин пуловер

Да: Изберете кашмир – и не е задължително да бъде скъп. Защо тъмносиньо ли? Черният пуловер изглежда твърде примитивно, не му достига... интелигентност. А тъмносиньото позволява да изглеждате строго, без да сте сурови. Носете го с бели джинси или черен панталон, обувки на ток, кожено яке. Вечер – с дузина блестящи гривни.

Не: Съчетавайте го с всеки цвят освен жълто.

Идеалната комбинация за Инес: тъмносин блейзер, бяла шифонена блуза и бял панталон. Подходяща за всеки повод и място.
Тишърт

Да: Може да е бял, черен, сив, тъмносин или каки. Носете го с бежов панталон, шорти, джинси и поли – особено цветни. Наметнете жакет или сако със смокинг ревери, а за аксесоари изберете верижка или масивно колие.

Не: Забравете за зелените и яркочервени тишърти дори тези цветове да са актуални за текущия сезон. Това са тениски за деца – за игри в пясъчника или на плажа. Телесните тонове също не са подходящи – за какво ви е дреха, в която да изглеждате гола? Колкото до тишъртите с принтове – те са само ако държите да се набивате на очи.

Малка черна рокля

Всички знаем, че тя е уместна във всяка ситуация, на всеки континент, по всяко време на годината и деня. Защо ли? Тя въплъщава сексапил и елегантност. И едното не противоречи на другото. Носете я с големи слънчеви очила и балеринки през деня, с обувки на ток и с прибрана коса вечер.

Джинси

Идеалните джинси са тези, които ви стоят добре. Един брой не е достатъчен. Трябват ви сиви, сини, бели, черни – за всяко настроение и време от годината. Те са като солта – може да ги сложите на всичко! А белите джинси могат да бъдат дори част от вечерния тоалет – просто ги комбинирайте с блестящо сако с пайети.

Кожено яке

Да: То е класика в жанра – плътно прилепващо по тялото, с тесни ръкави, с няколко джоба и в хубав кафяв цвят. Носете го с бели джинси, копринен топ, обувки с висок ток. Може да го сложите върху рокля от шифон, а през зимата – под палтото, стига да сте готови за малко дързост и рокендрол. Перлите също му отиват (но трябва да сте сигурни, че не ви състаряват).

Не: Забравете за кожените поли и панталони, както и за моторджийските ботуши. Освен ако не влизате в кожата на Марлон Брандо.

1 КОМЕНТАР
1
Christina Hitrova
06 March 2015, 19:41

Хубава статия, но защо не се използват българските думи? Блейзър = сако; тренчкоут = шлифер; тишърт = тениска. Наистина не разбирам защо.

ТВОЯТ КОМЕНТАР