Какво чете Ирина Тенчева

Назвисимо от това какво чета в момента, има една книга, която ми е под ръка, където и да пътувам, сподели водещата пред EVA. Коя е тази книга?

eva.bg 12 March 2015

"Обожавам книгите и съм абсолютно пристрастена към хубавите книжарници в София. Мога да стоя часове в тях – и заради литературата, и заради всички свързани с “четмото и писмото” красиви аксесоари, които се предлагат там. Винаги си тръгвам с поне две нови книги – една за мен и една за децата. Трупам придобивките на нощното си шкафче и посягам към тях по реда на появата им", заяви пред EVA Ирина Тенчева. И допълни - "Когато книгата ме грабне, се пристрастявам и чета буквално през всяка свободна минута: вкъщи, докато чакам за среща в някое заведение, в задръстване, на стадиона, докато синът ми тренира, по цяла нощ... Когато емоцията е по-слаба, я консумирам бавно – по 20-30 страници вечер като лекарство за спокоен сън."

А на въпроса ни какво чете в момента отговори така: "В момента препрочитам вече отпечатания от издателство Smart Books сборник “Най-вълнуващите любовни истории”, разказани от велики писатели. Първият път я четох в електронен вариант и набързо, защото бях поканена да напиша предговора към нея. Но сега на хартия удоволствието е несравнимо. Чехов, Хемингуей, Уайлд, Фицджералд, О'Хенри – все дълбоки души, познали и увековечили любовта по начин, който всеки да разбере, от който всеки да се вдъхнови и на който всеки да повярва! Уникални са, наистина.

Назвисимо от това какво чета в момента обаче, има една книга, която ми е под ръка, където и да пътувам. Това е “Тибетска книга за живота и смъртта”. Не мисля, че мога да я разкажа на хората, които не са я срещнали и преживели в точния момент от живота си. За мен произведението на будисткия учител Согиал Ринпоче е настолно духовно четиво, което ми дава отговори, потапя ме в медитативен покой и с всеки свой ред ми напомня, че всичко в земния ни живот е просто бардо – метаморфоза на една опаковка в друга, преход от едно ниво на осъзнатост в друго и че няма нужда да се вживяваме толкова както в драмите, така и в успехите си."

 

1 КОМЕНТАР
1
Ли
06 May 2015, 17:45

Четящите хора не позират.

ТВОЯТ КОМЕНТАР