Азис - новите цветове на хамелеона

Той е може би най-подходящият за "Като две капки вода", може би реален победител? Хамелеон, откакто е на сцена, човек на трансформациите. За всяка, докато е в нея, е убеден, че е истинската му същност

Лилия Илиева 20 April 2015

Снимка: Константин Кръстев - Коко

Седи срещу мен – доста почернял, с почти шоколадова кожа. Докато се смее, проблясва златният му зъб, докато говори, в интонацията му надниква жена. Преди време и Кейти Пери не устоя на различния му чар и публикува негов клип в страницата си в twitter с коментар: „Събуждайки се след дълго пътуване, открих бъдещето. Страхотно, време е да се разкършим“.

Напоследък Азис пее предимно в чужбина – Лондон, Виена, Испания, Гърция... Скоро приключи успешно турне в Турция, по време на което събрал публика от 30 000 души.

Васко, кога ти поникна златен зъб?

Откакто младите се възхищават на афро-културата. Пустата MTV телевизия! Сега младите се възхищават повече на цветнокожи, отколкото на бели културни и интелигентни хора, на хора с престъпно минало. А тези лоши момчета – говоря за арендби изпълнителите – обожават златото. И ако може, го слагат навсякъде по тялото си. Реших, че и аз искам като тях да имам злато по себе си, но не на ръката или на врата ми.

Къде са ти роклите?

Всичко подарих и раздадох.

А можеше да направиш музей на Азис.

В България? Ще е чудо! След време, дай Боже, да се случи, но на този етап няма как да стане. Балканският народ има звездите си за даденост. Не се респектираме подобаващо и от тях. Сега работя 95% само навън. Тук не получавам правилното отношение от страна на организатори, собственици на заведения. Наскоро подписах договор с Азербайджан и Баку (подчертава), където няма български общности.

Какво те провокира да участваш в „Като две капки вода“?

Всеки знае, че аз съм човекът с грима, с различните дрехи, а малко хора знаят, че съм добър изпълнител. Така че ето мястото и времето да покажа, че мога да пея. Искам и да спечеля.

Има ли изпълнител, чиято песен би искал да изпълниш в шоуто?

Терънс Трент Д’арби, който пее Delicate like you and me. Защото е тъмнокож, пее божествено, а и предната ми песен много си прилича с неговата.

Какво провокира тази сериозна промяна във външния ти вид?

Срещнах фитнес инструктора си Валентин Петков, който ми каза: „Знам какво искаш. И можеш да го направиш, но наистина трябва да го поискаш. А не да го забравиш в мига, в който се обърна“. И осъзнах, че всичко зависи само от мен. С пръстен в стомаха, мързеливата, не става. Можеш да свалиш от себе си и 100 кг, ако искаш, но трябва да вярваш в себе си и в тялото си. То ти се отблагодарява. Тайната е постоянство.

Какво си си направил на гърдите?

Пипни! Те стоят денонощно така – без да ги тренирам. Д-р Николай Георгиев ми сложи един гел тук отдолу под мишниците – с едни маркучи. Показаха го на живо при Гала. Беше касапница. Не съм го гледал. И в момента имам мускулести красиви мъжки гърди.

Виждам едни много изкушаващи ястия, които готвиш и публикуваш във фейсбук. Скоро ли се запали по кулинарията?

Не, обожавам да готвя. Oтраснах, хванат за полата на майка ми, докато готвеше. Седях постоянно до печката. Обожавам да меся хляб, въпреки че ръцете ми са слаби. Правя и пици, паста. Последната гозба, която публикувах, беше една, с която съм израснал – картофена, с домати и лук. Баба ми я правеше.

Готвя за семейството си – за Гала, детето, за моите приятели, които са денонощно у нас. Супа топчета много умея, шкембето леко ми е скучно да го правя. Известен съм с моите баници. Поръсвам ги отгоре с настърган кашкавал и сусам и става уникално – като хляб. И докато ги режеш, треперят като живи.

Как е дъщеричката ти Рая?

Изненадва ме красотата й, изненадва ме, че не прилича на никого от нас – платиненоруса, със стъклени очи. Прилича на нещо средно между Ума Търман и Ева Херцигова. Толкова е смешна. Вече е първи клас, самостоятелна. Беше цяла седмица на бяло училище през зимата. Сама си прибра багажа, обувчиците, дрехите, всичко. И нито веднъж не пожела да говори с нас по телефона.

А децата в класа как приемат това, че е твое дете?

Според мен не знаят. Малки са още, не разбират. Засега. Рая вече наистина е пораснала. Един ден ми беше свършил гелът за коса, бръкнах в нейно чекмедже и открих. Разбрах, че имаме трети голям човек в къщата, щом си има собствена козметика. (Показва ми снимка на Рая.)

О, много е красива! На кого се е метнала така руса?

Дядо ми е бил рус, със сини очи. Той е грък. Баба ми е еврейска циганка. Дядо ми е бил оставен от гъркиня на едни скали и след това го е намерила циганка и го отгледала.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР