Изабел след десет години

Почти 10 години след като беше на корицата на EVA тя отново е при нас. Без кастинг. Обаче с песен.

Ирина Иванова 31 March 2015

грим Eлиза Попова, коса салони „Арлет“, рокля Just Cavalli от магазин Totally Erected Store

Снимка: Марин Каравелов

Едно 5-годишно къдрокосо момиченце, облечено в Burberry, украси корицата на EVA на ноемврийския брой на нашето списание през 2005 г. – броят, с който отпразнувахме седмия си рожден ден. Тогава сладката Изабел бе избрана с кастинг, а ето че сега – почти 10 години по-късно – тя отново е при нас. Без кастинг. Обаче с песен.

Защото Изабел с артистичното име IZZY съвсем наскоро представи второто си парче „За последен път“, музиката и текстът са на Криско, а продуцент е прекрасната Рози Караславова, основателка на детската музикална школа „Бон-Бон”. Всъщност малко след снимките за EVA Изабел става част от „бонбоните“ на Рози и до ден-днешен те са нещо като второто й семейство. „За последен път“ е много танцувално и готино  парче, а клипът към него е в стил шугър поп. Нашата Изи е като малка, цветна, посипана със захар Одри Хепбърн. Момиченцето с все още бебешки черти отпреди десет години се е превърнало в млада дама с коса дълга и златна като на Рапунцел от приказката. Кога минаха десет години?!
От снимките за корицата на EVA Изи си спомня само, че никак не се изморила, защото и тогава, и сега много обича да се снима („Непрекъснато си правя някакви селфита“). Спомня си и че никак не се харесала в шалварите, които трябвало да облече, но постъпила като истински професионалист. Стиснала зъби. Буквално. Така и не успели да я накарат да се усмихне.

Сега е в VIII клас на Музикалното училище – класическа паралелка с профил „Китара“. Времето й е доста ангажирано за 14-15-годишно момиче. Китара, солфеж, училище, математика, английски, балет и, разбира се – „Бон-Бон“, нейната страст. Другата й страст е... готвенето. Миналото лято с Рози и останалите „бонбони“ отишли за седмица на море в Синеморец и Изи всяка сутрин им правила закуска, включително трудни неща като мекици, а през останалото време – торти, френски макарони и дори плодово барбекю. Майчински се опитвам да й обясня да се спре, защото освен животът, и готвенето е пред нея и прочее, но тя твърди, че й доставя удоволствие. Което ми доказва, че една истинска Ева дори когато е на 14, обича храната. (Справка – първата Ева.)

Изи има и още една страст – Риана. Луда е по Риана. Знае всичките й песни и когато реши, може да ги пее досущ като любимката си. Наскоро пътувала заедно с родителите си и сестра си в Дубай и там, в един от многото молове, на една витрина видяла огромната тъмносиня рокля на Zac Posen, с която Риана се появила на първия Diamond Ball, организиран от самата нея. Роклята струвала 66 хиляди долара, но на Изи не й мигнало окото и я пробвала. Което ми доказва, че една истинска Ева дори когато е на 14, не се страхува нито от цени, нито от марки, когато става въпрос за... Роклята. „Когато видях тази рокля, все едно видях половин Риана“, доверява ми Изи. Ами да, какво друго са звездите, ако не странни хибридни същества – полурокли, полухора.

Питам я защо е избрала точно Криско за автор на песента си и тя ми отговаря, че харесва музиката му, бийтовете, които прави. „Това се слуша много сега, но на мен наистина ми харесва.“ С рапъра се запознали покрай Поли Генова (която също е бивш „бонбон“) и той се съгласил да й напише парче. Тъкмо тогава се вихрел скандалът около дуетното му парче с Мария Илиева „Видимо доволни“. На въпроса какво мисли за песента и клипа, които бяха цензурирани от СЕМ, Изи е лаконична – харесват й. „Рапът си е такъв“, добавя.
Криско изпратил демо вариант на „За последен път“ по интернет и Изи и Рози веднага го харесали. После рапърът се съгласил да се включи и в клипа. И дори подарил на Изи една от своите емблематични шапки.

Парчето „За последен път“ е част от официалния репертоар на „Бон-Бон“ и при участия на групата Изи винаги го изпълнява. Сега „бонбоните“ завършват работата си по глобалния проект на UNICEF „Imagine“, в който прочутата песен на Джон Ленън се изпълнява от десетки артисти от цял свят, включително звезди като Кейти Пери и холивудска актриса с български корени Нина Добрев.

„Как си представяш нещата оттук насетне, Изи?“, питам я. „Така“, отговаря ми тя отново лаконично. Така, че и още по-така, й пожелаваме ние. А момчетата? „Тя няма гадже – отсича категорично Рози. – Знам, че няма. Все си мисля какво ще е гаджето на Изи. Каквато е красива, талантлива...“. „Ще е красив, талантлив...“, предполагам аз. Изи мълчи известно време, а после ме поглежда с хлапашките си бадемови очи и казва: „Е, ще имаме изисквания. Но по-добре питай татко за това.“ Което ме навежда на мисълта, че бащата на една истинска Ева, особено когато тя е на 14 и е толкова красива, винаги е голям ревнивец.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР