След вас, Емо, Тео и Илиан

01 April 2015

Илиан, Тео, Ани и Емо

Вече може да кандидатствате в конкурса „Промяната“ на фондация Reach for Change и Нова Броудкастинг Груп. Търсят се предприемачи с идея как да подобрят живота на децата в България. Емо, Тео и Илиан вече го правят във Враца.

Миналогодишните победители на конкурса за социални предприемачи вече имат реален резултат - ИТ център и безплатни курсове за млади програмисти във Враца, в които в момента учат 60 младежи. С идеята си през 2014 г. Емилиян Кадийски и Теодор Костадинов първо спечелиха подкрепата на онлайн гласуващите за отделните проекти, а след това и гласовете на журито на конкурса. Заедно с Илиан, който се присъедини към тях малко по-късно, те имат ясна цел – до края на следващата година 30 човека, завършили безплатния им курс за програмисти във Враца, да могат да изхранват семействата си с придобитите знания. Останалите на финалната права през 2014 г. други 4 проекта също имат своето развитие и подкрепата на бизнес ментори, които им помагат от сферата на добрите идеи да преминат към успешната реализация.

Сега „Промяната“ търси най-перспективните социални предприемачи за втори път. Заявките се подават на сайта novatv.bg/gamechangers до 30 юни включително. Кандидатстващите трябва да са навършили 18 г. Конкурсът е отворен както за нестопански организации, така и за отделни граждани, които имат идея как да подобрят живота на децата в България.
Посланикът на социалната инициатива Ани Салич очерта и двата тематични приоритета за 2015 г. - образование и нови технологии.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР