Ти си водата, която пиеш

Петя Раева е депутат от предишните две народни събрания, юрист по образование, в момента прави магистратура по здравен мениджмънт. Петя стана известна с книгата си „Радостта от храненето“, която беше хит на 2011 г.

Адриана Попова 21 April 2015

Снимка: ИК „Ентусиаст“

В „Радостта от храненето“ тя споделя опита си в отслабването – сваля 30 кг за година и 2 месеца. И което е важно – „задържа“ новата си фигура

Основните принципи в системата й са четири: да се храни разделно, като на един прием изяжда храна, побираща се в две шепи; да спазва 4 ч. разстояние между храненията; да хапва самостоятелно плодове; да пие много вода. Отрича гладуването, защото според нея то е с йо-йо ефект.

В продължението на бестселъра си, което издателство „Ентусиаст“ пусна наскоро на пазара, тя дава подробности за личния си опит в отслабването, пише за храненето според кръвните групи и за различните видове вода, които са част от желанието й да живее здравословно. За читателите ни Петя Раева разказва за личните си „водни“ практики.

Кога да пием?

Не чакам да ожаднея. Сутрин още със ставането изпивам голяма чаша вода – около 300 мл. До обяд съм изпила около литър, общо 2-2,5 л на ден. Препоръчителната доза за възрастен човек е 8 водни чаши на ден. Не ходя с бутилка в чантата, не съм маниак. Ако седна някъде на кафе, тогава си поръчвам и вода. Задължително в стъклена бутилка. Когато се храня, не пия. Проф. Иван Неумивакин казва, че когато пием течности, докато се храним, разреждаме стомашните сокове и затрудняваме храносмилането. Разширяваме и стомаха. 20 мин. преди и поне 1 час след хранене не пия течности.

Лек срещу главоболието

Преди не пиех достатъчно вода. Още със събуждането ме болеше глава. Два пъти на ден взимах лекарства. Ходих на скенери, ЯМР. Лекарите казват – Петя, всичко ти е наред. Оказа се, че е от дехидратация. Главоболието е неин симптом. Мога да препоръчам на хората с главоболие – опитайте да увеличите двойно водата. Преди да посегнете към таблетката, изпийте литър вода. Но не чай, кафе, кола, фанта, бира. Фреш може.

Обичам те, благодаря

Имам стъклена кана, на дъното й съм залепила с тиксо бележка, на която пише – обичам те, благодаря. Наливам вода от вечерта и сутрин като станем, със сина ми пием от нея. Каната е около 2 л, стига ми за сутрешната ми обиколка в апартамента. Д-р Масару Емото, японски учен, прави експерименти с водата и доказва, че нейните молекули се влияят от думи, музика. Ако я заредим с обич, след това обичта се връща в телата ни. В книгата ми има снимки на кристали на заредена и после заледена вода. Най-красивият кристал се получава при думите – обичам те, благодаря.

Рециклираните бутилки

Бих препоръчала да не се пие от рециклирани пластмасови бутилки. Пластмасата съдържа химически вещества, които се поемат от водата. Ако забравите пластмасова бутилка в колата лятно време, при нагряването химикалите се отлагат във водата. Моля ви, никога не пийте такава вода, изхвърлете я.

Какво тече от чешмата

Чешмяната вода е по-добре приета от нашия организъм, ако е филтрирана. Или с кана, или с филтри, които се монтират на самата батерия. Бих посъветвала да сложим филтър и на душа, за да предотвратим вдишването на изпаренията на хлора от горещата вода и абсорбирането му през кожата.

Сребърна вода

Никой не оспорва антибактериалното и антигъбично действие на среброто. Приемането на оптимални количества от него може да се сравни с включването на втора имунна система. В 2 л вода слагам сребро, обикновено сребърна лъжичка от висока проба. За 48 часа например. После я пия или я наливам в пулверизатор и пръскам с нея плотовете вкъщи, плодовете във фруктиерата, цветята – не хващат листни въшки. Пръскам и кучето след разходка, така му мия лапичките и го обезпаразитявам. Понякога му сипвам и в паничката за пиене.

При акне е много хубаво да се мие лицето със сребърна вода. Синът ми е на 17 г., всяка сутрин го прави и няма проблеми с кожата. Със сребърната вода може да се изплаква и косата. Помага срещу изпотяване на подмишници и крака, за премахване на миризмата.

Приготвям си я веднъж месечно. Все пак имайте предвид, че предозирането със сребро може да доведе до болестта аргирия, характерна със синкав или зеленикав цвят на кожата.

следваща страница »
1 КОМЕНТАР
1
Силвия
21 April 2015, 18:33

Има много хубава информация в публикацията, но бих посъветвала всеки един, който иска да приложи прочетеното, първо да проучи много добре всичко. Пример - шунгитовият камък. Когато се постави във вода, след 2 дена водата е чиста и биологически активна. Така също камъкът/ните се поставят на слънце всеки месец, а се подновяват на всеки 6 месеца. Намерете колкото се може пълна и достоверна информация и тогава предприемайте каквото и да е! В интернет изпишете Shungite Stone. Късмет и успех - струва си!

ТВОЯТ КОМЕНТАР