Лицата на града

Фотографът Здравко Йончев ни изненадва с градски пейзажи, показващи „Лицата на града“ по необикновен и фантастичен начин

15 April 2015

Снимка: Здравко Йончев

Възможно ли е местата от ежедневието ни, които смятаме за отблъскващи, обикновени или забравени, да изглеждат живописни и невероятни? Може ли градът, в който живеем – бил той София, Пловдив или Брюксел, да се превърне в град от приказките? И най-вече – способни ли са нашите очи да виждат или поне да възприемат гледната точка на различното и красивото там, където мислим, че то не съществува? Отговорите на тези въпроси ще откриете в изложбата „Лицата на града“ на фотографа Здравко Йончев, която се открива днес от 18:30 ч., във Vivacom Art Hall. Миналата година той ни развълнува с въздействащите си фотографии на старите минерални бани на София. Този път ни показва местата, където живеем, по един различен и по-живописен начин.

„Определям моите снимки като симбиоза между фотография и рисуване. Опитвам се в тях винаги да влагам частица от мен, някаква художествена интерпретация, някакъв елемент, който да направи момента на действие още по-изразителен“, казва Здравко Йончев. Освен новите градски фотографии ще могат да бъдат видени отново и някои от най-запомнящите се снимки от изложбата „Старите минерални бани на София“. През есента „Лицата на града“, която ще бъде във Vivacom Art Hall до 26 април, ще гостува в Берлин и Дюселдорф.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР